Nysgerrige må kigge langt efter arkæologisk fund i Odense.

For folk med interesse for fortidens Odense er det mere end svært at komme helt tæt på den mere end 1000 år gamle bispe-grav, der onsdag blev blotlagt og åbnet i en fjernvarmeudgravning lige bag den nuværende domkirke i Odense.

Et stort hegn hindrer nysgerrige i at komme tæt på graven, der blev helt udgravet og tømt onsdag eftermiddag.

Da Fyens.dk var fordi torsdag formiddag, var flere nysgerige borgere forbi stedet for at se, om man stadig kan se noget.

Og bag hegnet kan man godt, selv om store fjernvarmerør fylder meget i huldet.

De jordiske rester af den cirka 187 centimter høje mand, der blev fundet, bliver torsdag undersøgt af en patolog. Og hos Odense Bys Museer arbejder man videre med at regisrere de fund, man har gjort.

Onsdag sagde museumsinspektør og arkæolog Jakob Tue Christensen, at man med 90 procent sikkerhed mener at have fundet rester af en biskop. Det viser fund af kirkelige relikvier ved hoften af den afdøde.

Graven lå tæt på alteret i den kirke, hvor kongen Knud den Hellige blev dræbt af oprørske borgere den 10. juli 1086.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune

Mere om emnet

Se alle
9
Se øjeblikket da 1000 år gammel kiste åbnes

Se øjeblikket da 1000 år gammel kiste åbnes

6
Se video: Arkæologer gør sensationelt fund i Odense

Se video: Arkæologer gør sensationelt fund i Odense