Er studerende for kræsne?: To uger til studiestart - og 800 mangler stadig en bolig

Mathias Nielsen har gjort, hvad mange andre boligsøgende også har gjort, nemlig slået et opslag op på Facebook. Privat foto

Er studerende for kræsne?: To uger til studiestart - og 800 mangler stadig en bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen i år er ventelisten på studieboliger i Odense lang. Op mod 800 kommende studerende mangler stadig et sted at bo kun to uger inden studiestart.

Den 4. august 2017 befandt 839 personer sig på Studiebolig Odenses venteliste. I år, fortæller de, er antallet lige så stort, og det er, selvom boligbyggeriet i byen er i fuld sving.

Medmindre man er villig til at tage imod hvad som helst, kan man ikke være sikret en bolig, når ens studie begynder.

De, der skriver under på, at de vil tage, hvad end de bliver tilbudt, kan få den såkaldte "tag over hovedet-garanti". Det betyder, at hvis de ikke har fundet noget til studiestart, vil de blive tilbudt en midlertidig bolig et eller andet sted i kommunen.

Det kan være nedlagte børnehaver eller beboelsesvogne, der ikke er istandsat. Sidste år sagde 160 ja til en sådan bolig ved studiestart.

Jeg vil gerne finde en lejlighed, men jeg har været skrevet op i et år nu, og der sker ingenting.
Mathias Nielsen

For de kræsne

Mathias Nielsen er 20 år og kommende ingeniørstuderende.

Han er en af de boligsøgende, der er lidt mere kræsen. Han har ikke krydset af, at han er interesseret i hvad som helst, og derfor er han endt i den lavest prioriterede gruppe af boligsøgende. Gruppe D.

- Jeg vil gerne finde en lejlighed, men jeg har været skrevet op i et år nu, og der sker ingenting, siger Mathias Nielsen.

Mandag den 14. august tyede han derfor til mere drastiske metoder. I et Facebook-opslag beskriver han sin boligsituation i håb om, at det kan hjælpe ham videre.

Men selvom opslaget er blevet delt 143 gange, er der stadig ikke kommet noget, som Mathias Nielsen finder interessant.

- Der er en del andre boligsøgende, der har ringet, og spurgt om vi ikke skulle slå os sammen tre eller fire, fordi det så er lettere at finde noget, siger han.

Udover tilbuddene om fællesboliger er han blevet kontaktet af folk, der fremlejer deres boliger i et par måneder. Det er noget, Mathias Nielsen snart overvejer at sige ja til, da udsigten til én time og 20 minutter med bus fra forældrene i Nørre Broby til universitetet i Odense ikke tiltaler ham.

Mathias Nielsen er langt fra den eneste, der i disse dage spændt går og venter på opkald fra boligudlejere.

- Jeg tænkte for et år siden, da jeg skrev mig op på ventelisten, at jeg var i god tid. Men nu er der kun to uger til studiestart, og der er stadig ikke sket noget, så jeg er ret bekymret, siger Mathias Nielsen.

Er studerende for kræsne?: To uger til studiestart - og 800 mangler stadig en bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce