To timers forhandling var nok til, at parterne fandt hinanden på Odense Rådhus

Det lykkedes onsdag eftermiddag politikerne i Odense Byråd at blive enig om næste års budget - efter kun et par timers forhandling.

Det er et nærmest historisk hurtigt budgetforlig, hvor Enhedslisten for andet år i træk også skriver under. Det betyder, at alle 29 medlemmer står bag det budget, hvor der ikke er nye nedskæringer, men til gengæld heller ikke er de forbedringer på skoleområdet, som mange i skoleverdenen havde håbet på.

I teksten til forliget er der givet lidt hist og pist, så alle områder tilgodeses - mere eller mindre.

Bortset fra at der i 2016 og de efterfølgende tre år hentes i alle godt 62 millioner kroner i kassen, er der ikke fundet nye penge.

De forbedringer, der er blevet plads til, findes blandt andet via omprioriteringer i By- og Kulturudvalget og Borgmesterforvaltningen på i alt 19,5 millioner kroner i 2016 - stigende til 25 millioner kroner i slutningen af budgetperioden.

Læs budgetforliget her

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
Skole-millioner kaldes et mini-skridt

Skole-millioner kaldes et mini-skridt

Budget 2016: Odense tvunget til at tage af kassen

Budget 2016: Odense tvunget til at tage af kassen