Odense-rådmand Susanne Crawley Larsen (R) har brugt store summer på sine nu forhenværende direktører.

Forbruget af administrerende direktører har været en dyr fornøjelse for Odense Kommune i det godt halvandet år, hvor den radikale Susanne Crawley Larsen har været rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen.

Mandagens fyring af den åremålsansatte Peter Pietras koster Odense Kommune i alt 4,5 millioner kroner, svarende til tre års løn.

Den første var billigere

I maj 2014 - under et halvt år efter den nyvalgte radikale politiker satte sig i rådmandsstolen - forsvandt daværende direktør Jimmy Streit fra posten.

Jimmy Streits ansættelsesvilkår var anderledes end Peter Pietras'. Streit var ansat på kontrakt, hvorfor det var billigere at afslutte samarbejdet med ham - prisen lød på cirka 2,3 millioner kroner.

Kemien kostede jobbet

Da Jimmy Streit stoppede, var det magtpåliggende for daværende stadsdirektør Jørgen Clausen at understrege, at samarbejdet ophørte efter "gensidig aftale".

Det var dog en slet skjult hemmelighed, at kemien mellem Susanne Crawley Larsen og Jimmy Streit ikke var den bedste.

På bundlinjen lyder prisen for de to direktørers fratrædelse på cirka 6,8 millioner kroner.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
9
Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

10
Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense