Tjek din e-Boks: Du kan være blevet smittet med mæslinger

En patient med mæslinger opholdt sig mandag aften i et par timer i venteværelset hos lægevagten i Odense. Alle, der har været i venteværelset i samme tidsrum, kan være blevet udsat for smitte, oplyser Region Syddanmark. Arkivfoto: Michael Bager

Tjek din e-Boks: Du kan være blevet smittet med mæslinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En patient med mæslinger kan have smittet andre i venteværelset hos lægevagten på Odense Universitetshospital.

Odense: Hvor var du om aftenen mandag 4. februar? Hvis du var taget til lægevagten ved Odense Universitetshospital, er der risiko for, at du har været udsat for mæslingesmitte. Det oplyser Region Syddanmark fredag formiddag.

En patient med mæslinger opholdt sig mandag aften mellem klokken 21.30 og 23.30 i venteværelset hos lægevagten - og personer, der har været i venteværelset i samme tidsrum kan være blevet udsat for mæslingesmitte, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Ifølge regionen har de patienter, som har været hos lægevagten mandag aften samtidig med den smittede, modtaget en besked i deres e-Boks, som fortæller, hvordan de skal forholde sig.

Fakta
  • De fleste voksne født før 1975 vil have haft mæslinger og vil dermed være beskyttet mod sygdommen.
  • Derudover blev der fra 1987 iværksat et generelt vaccinationsprogram mod mæslinger.
  • Vaccinationsprogrammet omfatter et tilbud om vaccination, når barnet er 15 måneder gammelt, og når det er fire år gammelt. Hvis et barn har fulgt det danske børnevaccinationsprogram og er MFR-vaccineret, kan barnet regnes for beskyttet mod mæslinger.
  • Nogle børn er dog ikke vaccinerede - enten fordi de på grund af anden sygdom eller svækket immunforsvar ikke kan tåle vaccinen, eller fordi denne er fravalgt. Disse ikke-vaccinerede børn tilhører derfor sammen med yngre voksne den mest udsatte gruppe for at få sygdommen.

Mæslinger er en meget smitsom virussygdom med symptomer som høj feber, hoste, forkølelse og irritation ved øjnene. Mellem tre og syv dage efter de første symptomer får den smittede et storplettet udslæt, som breder sig over kroppen.

Sygdommen er normalt overstået efter cirka en uge, men der kan støde komplikationer til i form af for eksempel lungebetændelse. Mæslinger er med i børnevaccinationsprogrammet, fordi sygdommen også kan føre hjernebetændelse, som kan være dødelig.

Fra man bliver smittet, til de første symptomer viser sig, går der mellem otte og 11 dage. Syge personer smitter, fra de første symptomer har vist sig, til fem dage efter udslættet har vist sig, men sygdommen er mest smitsom, lige før udslættet viser sig.

Alle, der har været i lægevagtens venteværelse mandag aften i det nævnte tidsrum, bør kontakte egen læge eller lægevagten telefonisk, hvis der er tvivl om, hvorvidt man er vaccineret mod mæslinger eller tidligere har haft sygdommen.

Det er vigtigt, at henvendelsen sker telefonisk, så man ikke udsætter andre for risiko for smitte.

Ved symptomer på mæslinger anbefales det, at man omgående kontakter læge eller lægevagt telefonisk. Lægevagten i Region Syddanmark træffes på 70 11 07 07.

Tjek din e-Boks: Du kan være blevet smittet med mæslinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce