Jeg glemmer det aldrig! Ung knægt på besøg hos svigerfar, og alle ved, at det jo er vigtigt at give et godt indtryk.

Af en eller anden grund bad han mig altid om at finde nogle gode dråber frem til kaffen. Og denne gang var ikke en undtagelse, det var som om, at han testede mig hver gang.

Så jeg tænkte , som den unge knægt jeg var dengang, gå efter en flaske whisky med alder og et megagodt udsende. Jeg tog den flotteste flaske på hylden, en Johnnie Walker Blue Label.

Svigerfar sagde god for valget og proppen blev hevet af flasken og hvilken whisky. En fyldig rund næse med en tør røgethed blandet med en rosinagtig sødme kom frem i lokalet.

Første slurk frembragte en fløjlsblød fornemmelse i munden og så en eksplosion af smag. Jeg var solgt - Johnnie Walker Blue label kunne noget!

Smagen blev bare ved, jeg opdagede hasselnødder, honning, rosenblade, sherry og appelsiner. De efterfølgende slurke belønnede mig med flere skjulte hemmeligheder, som bittersød kumquat, let aromatisk røg, sandeltræ, tobak og mørk chokolade. En fantastisk whisky, der også gjorde det til en fantastisk aften, som jeg aldrig glemmer.

Især ikke den kærlighedssang jeg frembragte til min kommende kone senere på aften. En whisky, der siden har bevist til adskillige blindsmagninger, at den kæmper sig op i den store liga med gamle singel malts.

Skal jeg drikke Johnnie Walker - bliver det Blue Label. Johnnie Walker har de største skotsk whisky-behold­ninger i verden, men kun ét ud af 10.000 af disse sjældne fade fra hver sin ende af Skotland, indeholder whisky med tilstrækkelig karakter til at skabe Johnnie Walker Blue Label glatte og bløde signatur.

  • fyens.dk