Jernalderlandsbyen er kulisse for TV 2-julekalenderen Tinkas Juleeventyr, og de kommende weekender åbner døren til landsbyen, hvor også Tinka kommer forbi.

Det var i april, at kamerafolk, skuespillere, statister og andre filmfolk myldrede rundt i Jernalderlandsbyen for at optage bidder af den julekalender, der lige nu fylder en halv aftentime på TV 2.

Og de kommende weekender er der chance for at kigge ind i de odenseanske kulisser til Tinkas Juleeventyr - en enkelt dag kan der endda hilses på de to hovedrolleindehavere Tinka og Lasse, fortæller Annette Bøge Huulvej, daglig leder af Odins Odense, som driver Jernalderlandsbyen.

- Vi inviterer inden for i kulissen og åbner for et eventyrligt juleunivers med aktiviteter for hele familien, siger hun.

- Landsbyen er udsmykket som til optagelsesdagene i april og befolket med nisser og frivillige, der er statister i julekalenderen, og i vores udstilling kan man se rekvisitter og kostumer, der blev brugt under optagelserne.

Jernalderlandsbyen juler i weekenden den 9. og 10. december og igen 16. og 17. december. Nogle dage er der sang og musik med spillemænd og pigegarde. Lørdag den 16. december kommer julekalenderens hovedroller Tinka og Lasse - der spilles af Josephine Højbjerg og Albert Rosin Harson - forbi landsbyen fra klokken 10 til 12. Og alle dage kan man for eksempel snitte skovnisser, støbe nisselys, tyde gamle skrifter, lytte til nissefortællinger, bage pandekager over bål og købe dekorationer og gaver.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.