De britiske elektro-rockere giver gruppens første danske festivalkoncert nogensinde i Odense torsdag 28. juni 2018.

Med flere end 100 millioner solgte plader er Depeche Mode et af verdens største bands.

Med hits som "Just Can't Get Enough", "Stripped" og "Strangelove" var Depeche Mode med til at sætte deres præg på 1980'erne.

Men i modsætning til mange af deres kolleger fortsatte hitparaden ind i de efterfølgende årtier med singler som "Personal Jesus", "Enjoy the Silence", "I Feel You" og senest "Where's The Revolution" fra gruppens seneste "Spirit".

28. juni 2018 bliver en historisk dag, da det britiske band for første gang nogensinde optræder på en dansk festival.

- Personligt er det stort at præsentere Depeche Mode, da jeg har kendt til bandet fra starten med "Just Can't Get Enough" fra "Speak & Spell"-albummet fra 1981. At vi i vores fjerde år kan præsentere den første festivalkoncert på dansk jord med gruppen understreger, at Tinderbox allerede har opnået den internationale anerkendelse og respekt, der skal til for at få lov til at præsentere så stort et band som Depeche Mode som hovednavn, siger festivalchef Brian Nielsen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Elektronisk gigant

Festivalchefen glæder sig over, at bandet kommer med seksstjernede anmeldelser i bagagen for koncerten i Parken 30. maj. Blandt andet skrev Gaffa, at Depeche Mode leverede "seriøs emotionel slagkraft" og var "vedkommende, skarpe og relevante".

- Når man som Depeche Mode har formået at sælge flere end 100 millioner albummer og har haft masser af udsolgte verdensomspændende stadionturnéer gennem de seneste 36 år, og man stadig er i stand til at haveen tungt spillet single på radioen fra seneste album, er det vel beviset på, at man er i topform og helt unik. Jeg tror ikke, at Depeche Mode har været større, end de er nu, siger Brian Nielsen.

I år bød Tinderbox på Pet Shop Boys, som også er en britisk elektronisk gigant. Der er dog tale om to vidt forskellige bands, mener festivalchefen.

- Depeche Mode trækker mere på den gamle new wave-bølge end Pet Shop Boys. Depeche Mode er også klart mere rockede og fremstår mere rå i min bog. De er mørkere og har knap så mange farver som Pet Shop Boys. Det er to stærke livenavne, hvor Depeche Mode de seneste år har tiltrukket markant flere mennesker på deres turnéer. Depeche Mode er i min optik et markant større navn, så sammenligningen er ikke helt fair, siger Brian Nielsen.

Mandag 13. november klokken 10.00 kan man købe partout-, VIP- og endagsbilletter til næste års festival. Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28. til 30. juni. Billetter kan købes via Tinderbox.dk.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
5
Endnu en kæmpekoncert: Guns N' Roses kommer til Odense

Endnu en kæmpekoncert: Guns N' Roses kommer til Odense

Derfor skal du høre Depeche Mode

Derfor skal du høre Depeche Mode

Derfor skal du høre Guns N' Roses

Derfor skal du høre Guns N' Roses