På årets festival i Tusindårsskoven kan man for første gang opleve en lang række danske standuppere, som vil sprede latter mellem koncerterne. Tinderbox Comedy byder blandt andet på Lasse Rimmer, Jonatan Spang og Geo.

Til fjerde udgave af Tinderbox til juni kan man for første gang siden premieren i 2015 opleve en lang række koncerter på en stor teltscene. Men ud over at være hjem for navne som Jamie Lawson, The Breeders, Off Bloom og Bisse bliver den bliver nye teltscene også stedet, hvor man under titlen Tinderbox Comedy kan opleve en lang række af dansk comedys store navne.

Hver af de tre festivaldage kan man fra klokken 15 til 17 lade op med komikere som Geo, Simon Talbot, Torben Chris, Ane Høgsberg, Thomas Hartmann, Lasse Rimmer, Jonatan Spang og duoen Adam & Noah. Konferencier bliver den også ganske morsomme Thomas Skov.

- Comedy er noget helt nyt på Tinderbox, men med det stærke program vi har sammensat i år, er vi ret overbeviste om, at det bliver en stor succes. Vores gæster forventer et alsidigt musikprogram med masser af verdensstjerner, og det får de i den grad i år. Men vi vil også gerne prøve nye ting og give gæsterne nogle overraskelser, og i år sker det blandt andet via et comedy-program, hvor man hver dag kan opleve en blanding af nye talenter og meget kendte navne. Vi ser det som en virkelig spændende ny tilføjelse til vores program og glæder os rigtig meget til at dele Tinderbox Comedy med festivalgæsterne, siger pressechef for Tinderbox, John Fogde.

Festival på egne ben

Comedy-delen er ikke eneste nyhed, som Tinderbox melder ud i denne uge. Den danske virksomhed Down the Drain, der både står bag Tinderbox og en lang række andre danske festivaler er nu en uafhængig spiller på festivalmarkedet.

Den tidligere tyske samarbejdspartner FKP Scorpio Konzertproduktionen GmbH har solgt sine andele i festivalerne Tinderbox og NorthSide til Down The Drain Holding ApS. FKP Scorpio vil dog fortsat eje en mindre minoritetsandel af selskabet Beatbox Entertainment Aps, som fortsætter med at booke artister til festivalerne. Beslutningen er truffet i fuld enighed blandt anpartshaverne.

- Vi har i længere tid ønsket at konsolidere festivalerne under Down The Drain-paraplyen, som i dag fungerer som Nordens største uafhængige koncert- og festivalarrangør. Vi er glade for, at det nu er faldet på plads, udtaler Brian Nielsen, festivalchef på Tinderbox og administrerende direktør i Down The Drain Group.

Down The Drain Group ejer i dag 100% af festivalerne Northside og Tinderbox, mens firmaet har majoriteter i Beatbox Entertainment og den nye københavnske festival Komos Festival samt en andel af den anden nye københavnske festival Haven Festival.

Køb billetter og se det samlede Tinderboxprogram på www.tinderbox.dk.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.