Tinderbox præsenterer torsdag amerikanske Band of Horses, DJ Alan Walker og fire andre navne. Antallet af artister til sommerens festival skæres samtidig ned, og teltscenen skrottes.

I dag præsenterer Tinderbox Festival navnene på seks artister, der støder til programmet for sommerens fest i Tusindårsskoven.

Mest iøjenfaldende blandt de seks er det amerikanske rock/indieband Band of Horses, som siden de blev dannet i 2004, har lavet hits som "The Funeral", "Is There A Ghost" og "No One's Gonna Love You".

Også den for tiden storhittende norske DJ Alan Walker melder til juni sin ankomst i Tusindårsskoven. Hans nummer "Faded" er blevet streamet 66 millioner gange på Spotify og ligger lige nu nummer tre på den danske hitliste på musiktjenesten.

Nedlægger teltscenen

Den norske DJ får følgeskab af tyske Deniz Koyu og canadiske Zeds Dead. De to spiller ligeledes på den elektroniske scene nær svømmepølen.

Også det irsk-amerikanske punkband Flogging Molly, der har populære numre som "Drunken Lullabies" og "If I Ever Leave This World Alive" i kataloget.

Og så vil det danske elektroniske rockband Turboweekend med garanti sørge for dans foran MagicBox-scenen ved Odense Friluftsbad.

Netop Magicbox-scenen, den elektroniske scene ved festivalen, ansås sidste år som en stor succes, og derfor har der til næste udgave været større fokus på netop denne. Det har også betydet, at Tinderbox har besluttet sig for at skrotte teltscenen, den ene af de fire scener.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke var tilfredse med besøgstallene til koncerterne i teltet, og derfor har vi i år valgt at nedlægge den scene og i stedet fokusere på at få større navne til både hovedscenerne og Magicbox, fortæller festivalchef Brian Nielsen.

Programmet skrumper lidt

Antallet af artister er nu oppe på 34, og det kommer til at vokse - men ikke meget mere. Brian Nielsen fortæller nemlig, at programmet skrumper en smule. Der mangler således at blive præsenteret 10 kunstnere.

- Belært af, hvordan publikum bentyttede pladsen, og hvordan vi selv opfattede gæsternes valg af koncerter, kommer der derfor også lidt færre navne på plakaten i år. Til gengæld har opstramningen betydet, at vi har kunnet lande navne som Rammstein, David Guetta og Jason Derulo, hvilket formodentlig ellers ikke ville have været muligt, siger Brian Nielsen.

Tinderbox Festival afholdes fra torsdag den 23. juni til lørdag den 25. juni.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.

Mere om emnet

Se alle
13
Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Frivillige satte Tinderbox' server under pres

Frivillige satte Tinderbox' server under pres