Tinderbox kvitter cigaretsalget

- Det er i tråd med en generel folkestemning, siger Tinderbox-talsmand John Fogde om beslutningen om, at gæsterne på næste års Tinderbox-festival ikke kan købe cigaretter på pladsen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Tinderbox kvitter cigaretsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næste år vil det ikke længere være muligt at købe en pakke cigaretter på Tinderbox. Cigaretboderne forsvinder, men det er stadig tilladt at tænde en cigaret købt uden for pladsen.

Når Tinderbox-musikken spiller i 2020, bliver der ingen cigaretboder i Tusindårsskoven.

- Beslutningen matcher både vores gæsters og egne værdier, og vi vurderer, at beslutningen er i tråd med en generel folkestemning, siger John Fogde, der er talsmand for Tinderbox.

Men helt forbyde rygning på festivalpladsen vil de imidlertid ikke.

- Tinderbox skal fortsat være et fristed, hvor man kan hygge sig og være sammen med vennerne. Folk skal derfor fortsat have lov til at ryge deres medbragte cigaretter på pladsen, forklarer John Fogde.

Alligevel er Kasper Ejlertsen (S), formand for Sundhedsudvalget i Odense Kommune, glad for Tinderbox-tiltaget. Det bakker nemlig op om byrådets vision om, at ingen børn og unge skal ryge i 2025, og at Odense som by skal være fri for røg i 2030.

- At Tinderbox vil stoppe med salg af tobak er et stærkt signal til især vores unge mennesker om, at de ikke skal begynde at ryge. Vi ved, at mange føler sig fristet til at ryge, når tobakken er let tilgængelig, siger Kasper Ejlertsen.

Allerede i år bliver det sværere at købe cigaretter på Tinderbox, når antallet af cigaretboder skæres ned til en enkelt.

Heller ikke på Northside - den århusianske søsterfestival til Tinderbox - vil det næste år være muligt at købe en pakke cigaretter på festivalpladsen.

Tinderbox kvitter cigaretsalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce