Torsdag præsenterer Tinderbox de sidste 16 navne til årets program. Det er især navne som Kygo og Steve Aoki til Magicbox, der vækker opsigt. Men der er også et par tunge rockbands i kraft af engelske Madness og skotske Biffy Clyro.

Torsdag klokken 10 løftede Tinderbox Festival sløret for de sidste 16 navne til årets plakat. Det er ikke mindst norske Kygo, skotske Biffy Clyro, engelske Madness og amerikansk/japanske Steve Aoki, som springer i øjnene.

- Vi er overordentlig tilfredse med dette års plakat til Tinderbox, og jeg synes, de sidste navne giver en god bredde til programmet. Kygo er et af verdens største elektroniske navne lige nu. Siden vi grundlagde festivalen, har vi forsøgt at få dem til Odense, siger festivalchef Brian Nielsen.

De positive kommentarer er blevet fulgt op af et billetsalg, der ligger langt foran salget på samme tidspunkt sidste år. Vi forventer ikke, der går længe, inden vi melder ud, at der er få endagsbilletter til Tinderbox 2018.

Brian Nielsen, festivalchef

Kygos mest populære sang, "It Ain't Me", er hørt knap 700 millioner gange på Spotify, mens videoen er set en halv milliard gange på Youtube.

Festivalchefen fryder sig også over, at det er lykkedes at booke Steve Aoki, Kato og Alan Walker.

- De mange spændende EDM-navne understreger, at den elektroniske musik i den grad bliver taget seriøst på Tinderbox. Vi er også glade for at kunne præsentere hæderkronede Madness, der har skrevet stribevis af hits og stadig er et forrygende liveband. Selv om rocken egentlig allerede var flot repræsenteret på programmet i år, er det også svært at sige nej, når et klassenavn som Biffy Clyro pludselig byder sig til, siger festivalchef Brian Nielsen.

Få endagsbilletter tilbage

Siden offentliggørelsen af Depeche Mode i november har Tinderbox løbende præsenteret navne som The Prophets of Rage, Alanis Morissette, Tiësto, Wiz Khalifa, Iggy Pop, Bastille og Jack White.

- Vi har allerede offentliggjort en bunke virkelig store navne, og i dag tilføjer vi så Alan Walker, Biffy Clyro, De Danske Hyrder, Kato, Kygo, Madness, Mads Langer, Masego, Morten, San Holo, Snavs, Steve Aoki, Toby Green, Vini Vici, Will Sparks og Zookeepers, siger Brian Nielsen.

Han fortæller, at reaktionerne fra publikum har været særdeles positiv i takt med, at der er blevet offentliggjort hovednavne de seneste måneder.

- De positive kommentarer er blevet fulgt op af et billetsalg, der ligger langt foran salget på samme tidspunkt sidste år. Vi forventer ikke, der går længe, inden vi melder ud, at der er få endagsbilletter til Tinderbox 2018, siger Brian Nielsen.

Dagens tilføjelser giver et samlet program med 48 navne fordelt på tre dage. Derudover vil der, når vinderne af Tinderbox Band Battle 2018 præsenteres, blive føjet minimum tre navne mere til programmet.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Musikredaktør: Femstjernet Tinderbox-program

Musikredaktør: Femstjernet Tinderbox-program

Tinderbox-chef: - Depeche Mode er årets scoop

Tinderbox-chef: - Depeche Mode er årets scoop