Tinderbox-chef: - Depeche Mode er årets scoop

Festivalchef Brian Nielsen er yderst tilfreds med det færdige Tinderbox-program og glæder sig især til Depeche Mode. Arkivfoto: Annelene Petersen

Tinderbox-chef: - Depeche Mode er årets scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Nielsen er festivalchef for Tinderbox, der præsenterer det endelige program torsdag. Han tror, at især de nye elektroniske navne vil sprede glæde.

I præsenterer 16 nye navne torsdag. Hvilke navne er du især tilfreds med at tilføje?

- Kygo. I henhold til vores publikumsundersøgelse har han været den mest ønskede artist af de artister, vi har på programmet i år.

Alan Walker, Kato og Steve Aiko med flere er navne til Magicbox. Har I satset på at løfte det elektroniske musikudbud i år?

- Jeg synes generelt, vi har et højt niveau på Magicbox. Det har været svært at booke i år, da verden har fået så mange EDM-arrangementer de seneste år, og prisen på dj's derfor er eksploderet. Vi har set artister, vi havde på for to år siden, tidoble honorarkravet. Og vi har ikke ti-doblet billetprisen i mellemtiden. Derfor har det været fantastisk at lande Steve Aoki, som er en legende på scenen. Han er hovednavn på alle de store elektroniske festivaler som Ultra og Tomorrowland. Han har faktisk selv ønsket at spille på Magicbox, da han ikke har spillet så meget i Danmark.

Hvor stort et navn er Kygo, som optræder på en af hovedscenerne, sammenlignet med tidligere års elektroniske hovednavne som David Guetta og Calvin Harris?

- Det er et svært spørgsmål at svare på. Kygo er mere aktuel lige nu end Guetta og Harris. Sammen med Calvin Harris er Kygo én af verdens absolut største artister vurderet ud fra antal streams.

På de store scener er det især Biffy Clyro og Madness, der springer i øjnene blandt de nye navne. Er det i dine øjne hovednavne?

- Det vil jeg nok ikke kalde dem. Lad os kalde dem store navne på programmet. Madness spillede på toppen af Buckingham Palace for den engelske dronning ved sidste jubilæum, og "Our House" er måske ét af verdens største hits nogensinde. Biffy Clyro headliner alle store engelske festivaler og går nummer et, hver gang de udgiver album. De er også helt suveræne live. Men holdt op mod Jack White, Kygo, Alanis Morissette og Depeche Mode, er det ikke hovednavne.

Hvis du betragter det samlede program, hvordan vil du vurdere det sammenlignet med i fjor?

- Jeg synes, vi er et par niveauer bedre end programmet i 2017. Det fortæller publikum os også vurderet ud fra salget, der er dobbelt så godt som sidste år på denne tid.

Hvad ser du som årets ubetingede scoop og publikumsmagnet?

- Depeche Mode. Bandet har formået at sælge flere end 100 millioner albummer og har haft masser af udsolgte verdensomspændende stadionturnéer gennem de seneste 36 år. Jeg tror ikke, at Depeche Mode har været større, end de er nu.

Torsdag aften byder på Depeche Mode, Iggy Pop og The Prophets of Rage. Er det det bedste dagsprogram indtil videre på festivalen?

- Personligt vil jeg sige ja, men nu så jeg Jack White på Roskilde for nogle år siden, og den koncert er i min personlige top 3, så det er svært at pege den stærkeste dag ud. Det er lidt en smagsting.

Sætter I flere billetter til salg i år end sidste år?

- Nej, vi kører med samme kapacitet.

Forventer du udsolgt for andet år i træk?

- Lige nu forventer vi udsolgt i 2018.

Du har også netop præsenteret årets plakat på Northside. Hvilken af "dine" to store festivaler har det bedste program i år?

- Det kan jeg ikke svare på, da det er to vidt forskellige festivaler. Jeg kan dog sige, at Tinderbox kan måle sig med både Roskilde og Northside i år. At kunne præsentere Jack White og Depeche Mode som headliners i sit blot fjerde leveår siger alt. Andre store festivaler i Danmark bruger det dobbelte på musik, så på den konto har vi gjort det godt. Vigtigst er det nok at forstå, at i Odense og på Fyn ønsker publikum andre artister, end man gør i Aarhus og Roskilde.

På den baggrund tror du så, at det fynske publikum er mere eller mindre fornøjede med årets program end i fjor?

- Efter vores vurdering virker folk markant mere tilfredse med programmet for i år. Der har været lidt utilfredshed ift. mangel på større navne på Magicbox, men den kritik forstummer formodentlig nu.

Hvilket af årets bands på TB glæder du dig mest til at opleve live?

- Helt klart Jack White, og så selvfølgelig Depeche Mode. "Just Cant Get Enough" udkom samme år, jeg startede som dj, så dem har jeg fulgt lige siden og drømt om at kunne præsentere på én af mine festivaler en dag. Og så bør man ikke snyde sig selv for Iggy Pop.

Tinderbox-chef: - Depeche Mode er årets scoop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce