Tinderbox booker legende: Iggy Pop klar til at rocke i Tusindårsskoven

Iggy Pop optrådte på Tinderbox' søsterfestival Northside i Aarhus i 2016. Arkivfoto: Axel Schütt

Tinderbox booker legende: Iggy Pop klar til at rocke i Tusindårsskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 70-årige rocklegende Iggy Pop har fået femstjernede anmeldelser for sine seneste optrædener i Danmark. Nu bliver det Tinderbox' tur til at lægge scene til den energiske excentriker.

Torsdag aften var juleferien forbi for Tinderbox, der meldte årets første navn ud til sommerens festival. Det er ifølge festivalen intet mindre end en vaskeægte musiklegende.

- Iggy Pop har udsendt plader siden 1968 og har enten som solist eller sammen med bandet The Stooges stået bag klassikere som "I Wanna Be Your Dog", "Search & Destroy", "Raw Power", "Nightclubbing", "The Passenger", "Lust for Life" og "Real Wild Child". Senest har han allieret sig med yngre kræfter fra Arctic Monkeys og Queens of the Stone Age på det kritikerroste og Grammy-nominerede album "Post Pop Depression", der viste, at den 70-årige sanger fortsat er i absolut topform, siger festivalens pressechef John Fogde.

Iggy Pop er medlem af "Rock 'n' Roll Hall of Fame" sammen med bandet The Stooges, som i slutningen af 1960'erne og starten af 1970'erne havde stor indflydelse på udviklingen af punkrock, heavy metal og post-punk. The Stooges blev kendte for deres live-optrædener, hvor Iggy sprang ud fra scenen og opfandt stage diving, smurte sit bryst ind i råt kød eller peanutbutter, og skar i sig selv med knuste flasker.

Han har indspillet også banebrydende plader med David Bowie, som han boede sammen med i 1970'erne i Berlin. Bowie opmuntrede Iggy til at udforske andre genrer end musik og gav ham selvtillid ved at tage ham med til møder med kendte og forklare, hvordan man omgås dem.

- Bowie lærte mig meget om verden omkring mig, har Iggy Pop udtalt.

Og så har James Newell Osterberg, Jr., som han er døbt, sjovt nok danske aner, hvilket man læse om i Jan Poulsens biografi "Iggy Pop", som udkom i 2017.

Iggy Pop er kendt for at optræde barmavet til sine koncerter og forsøger ikke at skjule sin næsten læderagtige hud. PR-foto
Iggy Pop er kendt for at optræde barmavet til sine koncerter og forsøger ikke at skjule sin næsten læderagtige hud. PR-foto

Liderlig efter livet

De danske anmeldere var rørende enige i, at Iggy Pop var fænomenal sidste år på festivalen Haven i København. Her gav Gaffa, Soundvenue, BT og Ekstrabladet koncerten fem-stjernede anmeldelser.

Torben Holleufer fra musikmagasinet Gaffa skrev blandt andet: "Han var fuldkommen til stede. Fuldkommen Iggy Pop. Vrængende, som en hund i løbetid, der skal gnide sine kønsdele op ad første og bedste mikrofonstativ, konstant spyttende når en salve var leveret mod os, publikum der fra første færd gik nærmest vantro lykkelige amok. "The Ig" var så meget til in-your-face, og fortsatte bombardementet med rent lefleri i form af "The Passenger" og "Lust For Life" fra pladen af samme navn, mens tingene fra "The Idiot" desværre ikke kom på banen før til sidst, hvor vi fik en fin udgave af "Mass Production"".

BT's Henrik Queitsch havde nogenlunde samme oplevelse: "Han ligner efterhånden en græsk marmorstatue, der har været udsat for vind og vejr siden guderne på Olympen regerede, men der er stadig en sitrende elektricitet i hver eneste rynkede fiber. Og så er stemmen også stadig fuld af vrede, trods, ømhed og kærlighed - nu blot med patina, der bare giver den endnu mere tyngde. Han har nok passeret det, der for de fleste andre ville være pensionsalderen, men det vil han da skide på. Iggy er stadig liderlig efter livet. Og den slags smitter. Fem kvarter i selskab med ham er bedre end flere års terapitimer og talløse glas lykkepiller. Han formår simpelthen at få én til at føle at man er til stede her og nu i denne krop, i denne bevidsthed, i denne verden. Det er jo det musikken kan, når den er allerbedst. Og det var den her til aften. En af rockhistoriens allerstørste skikkelser hvilede ikke bare på laurbærrene, men rystede dem godt og grundigt. Og bortset fra afslutteren "Real Wild Child" var sætlisten også sublim. Respekt er kun et fattigt ord".

Iggy Pop spiller torsdag 28. juni på Tinderbox 2018.

Tinderbox booker legende: Iggy Pop klar til at rocke i Tusindårsskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce