Tinderbox afslører: Alanis Morissette, Prophets of Rage og Tiësto blandt nye navne

Amerikanske Prophets of Rage består af medlemmer fra Rage Against the Machine, Public Enemy og Cypress Hill. PR-foto

Tinderbox afslører: Alanis Morissette, Prophets of Rage og Tiësto blandt nye navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag præsenterede Tinderbox Depeche Mode til næste års festival. Mandag formiddag følger de op med Alanis Morissette, Prophets of Rage, Skunk Anansie, Tiësto, C.V. Jørgensen, Nik & Jay samt French Montana.

Hvis armene er kommet ned efter fredagens udmelding om Depeche Mode som hovednavn på Tinderbox 2018, kan det godt være, at de for en del fynboer og musikfans i resten af landet kommer i vejret igen mandag klokken 10, hvor Tinderbox løfter sløret for det, der meget vel kan være den mest solide bunke navne, festivalen har offentliggjort på én og samme dag.

Alanis Morissette, Prophets of Rage, Skunk Anansie, Tiësto, C.V. Jørgensen, Nik & Jay samt French Montana er en god blanding af gammelt, nyt, blåt og godt. Man kan med rette spørge festivaldirektør Brian Nielsen, om han nogensinde har smidt syv navne ud på én gang med denne tyngde og bredde?

- Nej, det tror jeg er første gang. Vi blev enige om, at der ikke var grund til at gå og gemme dem, når de nu var bekræftet, så derfor blev det til en stor portion navne i dag, samtidig med at vi starter billetsalget, siger Brian Nielsen.

Navne som Alanis Morissette og Skunk Anansie indikerer, at Tinderbox har konkluderet, at det fynske publikum har en lidt anden musiksmag end publikum på Northside.

- Der er selvfølgelig en del nostalgi i begge navne, men det er vores erfaring fra publikumsundersøgelser samt tidligere årgange af Tinderbox, at artister med en del hits og albumsalg gør sig godt på programmet og hos publikum i Tusindårsskoven, siger Brian Nielsen.

Det er vores erfaring fra publikumsundersøgelser samt tidligere årgange af Tinderbox, at artister med en del hits og albumsalg gør sig godt på programmet og hos publikum i Tusindårsskoven.
Skunk Anansie er ud over musikken kendt for forsangeren Skins bizarre kostumer. Akrivfoto: Martin Ballund
Skunk Anansie er ud over musikken kendt for forsangeren Skins bizarre kostumer. Akrivfoto: Martin Ballund

Udødelige sange

Prophets of Rage, der var hovednavn i år på Copenhell og fik seks stjerner, kombinerer tre af musikerne fra legendariske Rage Against the Machine med rapperne B Real (Cypress Hill) og Chuck D (Public Enemy) i et band, der er blevet kaldt et soundtrack til modstandsbevægelsen mod Donald Trump. Det er kaldt "verdens vildeste liveband" med sange som "Insane in the Brain", "Fight the Power" og ikke mindst "Killing in the Name".

- For mig personligt er Prophets of Rage det største navn. Jeg ved, at denne konstellation med tre ud af fire medlemmer fra mit all time favoritband Rage Against The Machine kommer til at vælte folk omkuld med deres energi. Det vil jeg glæde mig til at se. Det største navn som sådan er nok Alanis Morissette. Hun har trods alt verdens mest solgte debutalbum "Jagged Little Pill" med i bagagen. De fleste sange derfra er efterhånden er gjort udødelige, siger Brian Nielsen.

Alanis Morissette er med sine 60 millioner solgte albummer og syv Grammy-statuetter en af de mest succesfulde soloartister gennem de seneste 25 år. Sange som "Ironic" og "You Oughta Know" fra debutalbummet er fortjent blevet hyldet. Det er i øvrigt den canadiske sangers første danske koncert siden 2008, hvor hun optrådte til Rock Under Broen i Middelfart.

Brian Nielsen fra Tinderbox mener, at den hollandske dj Tiësto befinder sig et niveau over David Guetta og Calvin Harris, der begge har optrådt på Tinderbox. Arkivfoto Axel Schütt
Brian Nielsen fra Tinderbox mener, at den hollandske dj Tiësto befinder sig et niveau over David Guetta og Calvin Harris, der begge har optrådt på Tinderbox. Arkivfoto Axel Schütt

Tiësto er den største

Tiësto er både blevet kaldt "The greatest dj of all time" og "The Godfather of EDM", fordi den hollandske megastjerne ikke bare leverer gigantiske hits, men også sammensætter et overdådigt og overraskende show til sine koncerter.

Tinderbox har tidligere præsenteret store elektroniske navne som David Guetta og Calvin Harris, men de befinder sig stadig under Tiësto i hierarkiet.

- Tiësto er den største. Det er muligt, at David Guetta og Calvin Harris har haft flere afspilninger her og der, men ingen af de to har som Tiësto været kåret som verdens bedste dj flere år i træk, siger Brian Nielsen.

I en helt anden ende finder man Nik & Jay. Landets største popduo med et svimlende antal hits og platinplader. Men også et navn, der vil blive debatteret, som det skete med Thomas Helmig i år, da han på forhånd blev hånet, men på dagen hyldet for en vanvittig fest.

- Pressen deler ikke altid smag med publikum. Nik & Jay er det største inden for dansk pop, og de kommer til at lægge Tusindårsskoven for deres fødder. Så må pressen male alle de billeder, de vil, før og efter, siger Brian Nielsen.

Amerikanske Prophets of Rage optrådte på Copenhell i juni, hvor gruppen fik seks stjerner. Foto: Torben Christensen/Scanpix
Amerikanske Prophets of Rage optrådte på Copenhell i juni, hvor gruppen fik seks stjerner. Foto: Torben Christensen/Scanpix

En milliard afspilninger

De sidste tre navne er Skunk Anansie, C.V. Jørgensen og French Montana.

- Skunk Anansie har i sangeren Skin en helt utrolig karismatisk og engageret frontfigur, der til koncerterne vælter folk bagover med hits som "Hedonism", "Charity" og "Weak". Det hårdtslående band er en helt unik liveoplevelse, som man i den grad kan glæde sig til at opleve tilbage på Fyn for første gang siden Midtfyns Festival i 2000, siger Brian Nielsen.

C.V. Jørgensen har netop meddelt, at han tager på sin første turné siden 2009. Manden, der af mange anses for at være landets bedste sangskriver nogensinde, kommer helt sikkert til at trække mange modne fynboer på festival.

Sidste navn er French Montana. En amerikansk rapper, der har indspillet med Drake, Lil Wayne, Kanye West og The Weeknd på sine 20 mixtapes.

- Hans største hit er "Unforgettable" fra foråret, der allerede har over en halv milliard afspilninger på Spotify og det samme på Youtube. Den marokkanskfødte rapper har indtil for nylig kun spillet ganske få koncerter, så det bliver sensationelt, når han til sommer spiller sin første danske koncert nogensinde på Tinderbox, siger Brian Nielsen.

Billetsalget går i gang mandag 13. november klokken 10.00 på www.tinderbox.dk.

Tinderbox afslører: Alanis Morissette, Prophets of Rage og Tiësto blandt nye navne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce