Torsdag løftes sløret for yderligere fem navne til Tinderbox Festival 2016. Amerikansk hitmager får selskab af danske talenter, engelske pop-opkomlinge og hollandske bas-giganter.

I en lille uge har fynboer og sikkert også andre kommende Tinderbox-gæster gættet på livet løs på Facebook, hvor festivalen gav en række leddetråde til de næste fem navne på plakaten.

En af dem var, at et af de nye navne havde imponerende 18.300.000 følgere på facebook. Det fik hurtigt mange til at gætte på Jason Derulo, hvis hit "Want to Want Me" har mere end 340 millioner afspilninger på Spotify. De ramte plet med deres gæt, løfter Tinderbox Festival nu sløret for.

Den 26-årige musiker indleder en verdensturné i næste uge, hvor han gæster O2 i London, Zenith i Paris og Heineken Music Hall i Amsterdam. Han er på kort tid blevet et af de største urban-popnavne i verden. Jason Derulo optræder på Tinderbox lørdag 25. juni, hvor man alt efter temperament kan drømme om eller frygte, at Snoop Dog gæsteoptræder på hittet "Talk Dirty to Me".

Årets udenlandske navn

Næste navn, som rigtig mange havde gættet på, er engelske Years & Years, der netop har modtaget prisen "Årets Nye Udenlandske Navn" for albummet "Communion" til årets Gaffa-prisuddeling. Til den kommende Brit Awards er bandet nomineret til "British Breakthrough Act", "Best Group", "Best Video" og ikke mindst "Best Single" med nummeret "King". Der i øvrigt er spillet 187 millioner gange på Spotify.

Herhjemme har Years & Years allerede skaffet sig en stor fanskare, og sidste år måtte man lukke tilstrømningen af publikum til P6 Beat Stage på NorthSide. Years & Years gæster Tinderbox fredag 24. juni.

Desuden tilføjes danske Scarlet Pleasure til programmet sammen med den italienske dj EDX og hollandske Bassjackers, der præsenteres på MagicBox.

- Vi er superstolte over at få Jason Derulo på programmet. Han er en kæmpe stjerne, højaktuel på alle måder med nyt album og sammen med offentliggørelsen af Years & Years og Scarlet Pleasure ønsker vi at vise, at vi tager poppen seriøst på Tinderbox. Det understøtter vores ambition om at være Danmarks nye store musikfestival med god bredde og variation i musikprogrammet, så der er noget for enhver smag. Og billetsalget fortæller os heldigvis, at folk er glade for programmet, siger festivalchef Brian Nielsen.

Se alle navne på festivalen på www.tinderbox.dk

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
13
Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Travbane skal huse overnatning på Tinderbox

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Tinderbox overgår sig selv: Forbi 23.000 solgte

Frivillige satte Tinderbox' server under pres

Frivillige satte Tinderbox' server under pres