Ifølge anklageskriftet gav en daværende bandeleder ordre til et overfald i Odense. Men de fem tiltalte forklarede, at overfaldet bundede i et tidligere skænderi og skete spontant, da de stridende parter fik øje på hinanden på en tankstation.

Gav den tidligere leder af bandegrupperingen Black Army Mohammed Daabas ordre til, at fire unge mænd skulle overfalde en mand på Uno X på Åsumvej den 8. marts i år? Det er kernen i en retssag, der begyndte onsdag ved Retten i Odense med stort politiopbud og metaldetektor ved indgangen til retssalen.

De fem tiltalte, som alle har været medlemmer af banden eller har haft en vis tilknytning til den, indvilgede i én for én at svare på specialanklager Annette Korsgaards spørgsmål. Og allerede den første tiltalte forklarede, at overfaldet på en 31-årig mand bundede i en strid mellem de to. Han forklarede også, at han ikke vidste, at manden befandt sig på tankstationen.

Anklageskriftet

Flere af de tiltalte er tiltalt for andre, mindre forhold om færdselslovsovertrædelser og besiddelse af narkotika. Men hovedforholdet drejer sig om et overfald på en 31-årig mand på en Uno X-tankstation på Åsumvej den 8. marts 2017.De fem er alle tiltalt for i forening og efter forudgående aftale at have tildelt manden adskillige slag og spark i hovedet og på kroppen, ligesom manden ifølge anklagerne blev stukket i hånden med en kniv.

Den tidligere leder af Black Army Mohammed Daabas er tiltalt for at have givet ordre til overfaldet. De fire andre, som alle har været medlem af banden eller haft tilknytning til den, er tiltalt for at have udført det.

- Der havde været en gnist mellem os for nogle uger siden. Vi var oppe at skændes og var virkelig uvenner. Det var tæt på, at vi kom op at slås, men vi blev holdt fra hinanden af andre. Da jeg fik øje på ham på tanken, gik jeg hen og sagde, at jeg skulle snakke med ham, forklarede den 20-årige.

Herefter havde den 31-årige mand ifølge den tiltalte skubbet ham i brystet, og den 20-årige havde svaret igen med tre-fire slag i hovedet. Anklageren oplyste, at den 31-årige mand havde fået trykket flere tænder ind. Og den tiltalte bekræftede, at hans slag var så hårde, at det kunne være ham, der havde forårsaget tandskaderne.

Mercedes påkørt inden gruppeslagsmål

Herefter tildelte en anden af de tiltalte ifølge forklaringerne den 31-årige adskillige slag i hovedet, inden mandens venner kom ham til undsætning og fik skilt parterne ad.

Manden fik også et knivstik i hånden, men mens slagene mod manden erkendes, nægter alle tiltalte at have set eller brugt en kniv under episoden. En tredje tiltalt erkender at have skubbet manden, mens en fjerde nægter at have været involveret.

Et kamera på Uno X-stationen fangede optakten til overfaldet, mens selve hændelsen foregik uden for dets vinkel. Et andet kamera optog det næste, der skete, og i retten kunne anklageren derfor vise en video, hvor bilen, som offeret var passager i, frontalt påkørte den Mercedes, som tre af de tiltalte ankom i.

Herefter kom flere til, mændene stod ud af bilerne, og et større, men kortvarigt håndgemæng brød ud.

Tidligere leder afviste ordre

Den sidste tiltalte, der afgav forklaring onsdag, var den tidligere leder af Black Army Mohammed Daabas. Ifølge den 39-årige hørte han først om overfaldet dagen efter.

Anklageren gik lige til sagen og spurgte ham direkte, om han havde givet ordre til, at den 31-årige skulle bankes. Nej, lød svaret prompte.

Ifølge anklageren var der forlydender om en ordveksling mellem Mohammed Daabas' nevø og manden, der blev overfaldet. Sidstnævnte skulle angiveligt have hånet Daabas-familien for at have været for blødsøden over for en tredje mand, som de var i strid med.

Dette kendte Mohammed Daabas intet til, forklarede han og nægtede i øvrigt at have del i overfaldet.

Blandt tilhørerne i salen var venner til de tiltalte og også Mohammed Daabas' hustru. Hun forklarede til Fyens.dk's udsendte, at hendes mand nu ikke blot er forhenværende leder af banden. Han er ifølge hustruen slet ikke med i den længere.

Sagen fortsætter torsdag med vidner.

Når der er tale om nuværende eller tidligere ledere af bande- eller rockergrupperinger, afviger vi fra vores normale praksis med kun at nævne navn på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller mere.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
16
Retssag: Bandeleder Mohammed Daabas beordrede overfald

Retssag: Bandeleder Mohammed Daabas beordrede overfald

Skudattentat mod fængselsbetjent: 10 dage sat af til retssagen

Skudattentat mod fængselsbetjent: 10 dage sat af til retssagen

Black Army set på kræmmermarked