Tiltalt for voldtægt af barn: - Anklager mod mig kunne forsvinde for 60.000 kroner

Tirsdag begyndte en ankesag om voldtægt og blufærdighedskrænkelse. Østre Landsret skal udover skyldspørgsmålet også tage stilling til, om nogle af forholdene er forældede. Foto: Robert Wengler.

Tiltalt for voldtægt af barn: - Anklager mod mig kunne forsvinde for 60.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 48-årig mand har anket en dom for voldtægt, andre seksuelle overgreb og blufærdighedskrænkelse. I landsretten fortalte han, at han fik et tilbud om at betale sig fra nogle af anklagerne mod ham.

I starten af februar 2017 blev en 48-årig mand idømt to års fængsel af Retten i Odense for voldtægt og andre overgreb mod en dreng og blufærdighedskrænkelse mod en pige. Begge var på gerningstidspunkterne i henholdsvis 2000-2003 og 2010-2011 under femten år.

Den tiltalte nægter sig skyldig og har anket dommen til frifindelse, mens statsadvokaten går efter en stadfæstelse af dommen fra byretten. Tirsdag begyndte ankesagen i Østre Landsret, hvor den tiltalte kom med en opsigtsvækkende påstand:

Forud for byretssagen skulle han være blevet kontaktet af familiemedlemmer til de forurettede, som mod betalingerne på i alt 60.000 kroner efter den tiltaltes udsagn ville sørge for, at nogle af anklagerne mod den 48-årige ville forsvinde. Den tiltalte fortalte, at han også mødtes med et af familiemedlemmerne, men nægtede at betale.

Den 48-årige lærte de to forurettede at kende gennem en forhenværende kollega, og det skulle blandt andet være denne, som stod bag tilbuddet.

Turde ikke sige fra

Den forurettede mand, der anklager den 48-årige for voldtægt og adskillige forsøg herpå, samt tvunget gensidig onani og for at have udsat ham for oralsex, nægtede at være blevet instrueret af andre og fastholdt, at overgrebene havde fundet sted. Han kendte heller ikke noget til, at den tiltalte skulle være blevet tilbudt penge.

Den i dag 29-årige mand, der brød grædende sammen under sin forklaring i byretten, forklarede, at han ikke gjorde modstand mod den 48-årige, som dengang arbejdede sammen med hans stedfar.

- Det turde jeg ikke. Jeg vidste ikke, hvad der ville ske, sagde han tirsdag i landsretten.

Ifølge den tiltalte har den 29-årige og dennes bror flere gange bestilt bøger og film af seksuel karakter i den tiltaltes navn og fået sendt dem til hans adresse, ligesom de skulle have tilmeldt ham tjenester på diverse hjemmesider med samme type indhold. Det nægtede den 29-årige også.

Overgrebene mod den dengang 12-15-årige dreng skal hovedsageligt være sket i den tiltaltes hjem i Odense. Her overnattede drengen, når den tiltalte havde hentet ham fra hans efterskole i Jylland.

Sendte penisbillede til politiet

Under byretssagen fortalte den tiltalte, at han ikke kunne have voldtaget nogen, fordi han slet ikke var i stand til at have sex. Manden forklarede, at hans penisstreng var meget stram, og at hans penis krummede.

Han havde sågar sendt politiet billeder af hans lem for at bevise sin uskyld og bedt sin læge vurdere, om han var i stand til at have sex. Det ville hans egen læge dog ikke gøre sig klog på, og billederne har derfor siden byretssagen været forbi en overlæge og professor i urologi, der skal vurdere, om den tiltalte kan have været i stand til at have sex. Professoren vidner senere i sagen, der fortsætter onsdag.

Over for anklagemyndigheden har eksperten dog givet udtryk for, at et samleje ville være muligt. Der ville sandsynligvis være smerter for den tiltalte, men de ville kunne afhjælpes med for eksempel alkohol eller smertestillende medicin.

Den 48-årige er ikke dansk statsborger, men har boet her i 21 år. Anklagemyndigheden ville under byretssagen have manden udvist og idømt indrejseforbud, men retten var af en anden mening.

Tiltalt for voldtægt af barn: - Anklager mod mig kunne forsvinde for 60.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce