Soup Stone Cafés ejer, Stephen Dean Paul, vil til september åbne et køkken, der især skal levere mad til gæster på OUH. Så tæt på hospitalet som muligt, lyder ønsket.

Et køkken med sundt mad i Odense Universitetshospitals bygning der bringer mad ud til patienter og pårørende.

Det er køkkenchef på Soup Stone Café Stephen Dean Pauls højeste ønske.

Til september vil han åbne et køkken, der særligt skal bringe mad ud til folk på Odense Universitetshospital. Gæster, pårørende og hospitalets ansatte ser han som de største kunder.

- Området omkring hospitalet bliver et større og større samlingssted, og det er mærkeligt, at der ikke er noget omkring hospitalet, hvor man kan købe lignende mad. Der er mange patienter, hospitalsgæster, ansatte på sygehuse men også studerende og folk, der bor i lejligheder i området, siger Stephen Dean Paul.

Køkkenet forestiller han sig skal hedde Soup Stone Kitchen. I køkkenet regner han med, der skal være fire-fem medarbejdere samt et par stykker til at levere maden. Det kommer an på, hvilke lokaler han finder, og hvor stort et behovet, der er.

Det store spørgsmål er hvor

Ifølge Stephen Dean Paul er det hverken et cateringfirma eller en café, men et køkken, der bringer mad ud. Han er igang med at udvikle en hjemmeside, hvor man kan bestille online.

Nu mangler han blot et sted til køkkenet. Stephen Dean Paul håbede, at han kunne leje sig ind i en af hospitalets bygninger, da han for et par måneder siden kontaktede Region Syddanmark. Det kunne ikke lade sig gøre.

Derfor har han på Facebook lagt en video op om hans projekt, hvilket onsdag havde fået hundredevis af delinger og endnu flere positive tilkendegivelser.

Han håber, at han kan nå ud til folk, og nogen har lyst til at leje lokaler ud til ham. Han har blandt andet været i kontakt med Odense Boldklub, der har boldbaner tæt på hospitalet.

- Jeg er optimistisk, og jeg ser store muligheder i det her. Lige nu ser det ud til, at det er en populær idé. Men det er spændende, om behovet så også er til det, siger han.

OUH-chef ser ikke konkurrent

At køkkenet skal være tæt på hospitalet og særligt henvendt til hospitalets brugere, ser Stephen Dean Paul ikke som et konkurrenceelement mod cafeteriaet på universitetshospitalet.

Per Åen, der er sekretariatchef på Odense Universitetshospital, ser heller ikke en konkurrent i det nye køkkens ankomst.

- Nej, vi tænker ikke i de baner. Han skal naturligvis være velkommen til at placere sig tæt på hospitalet, som alle andre. Der ligger også pizzarier og lignende i nærheden af hospitalet, siger han.

Odense Universitetshospital bliver jævnligt kontaktet af folk, der vil leje sig ind i bygningerne, som Stephen Dean Paul vil.

- Det er ikke noget nyt. Før ham har der været andre, der har forsøgt at leje sig ind. Men det har vi ikke mulighed for. Det står i sundhedsloven, siger Per Åen.

Mere om emnet

Se alle
En duftende suppestencafé og suppe

En duftende suppestencafé og suppe