Til matchmaking i Ikea

Line Marie Andersen var en af de ledige, der tirsdag troppede op til matchmakingloungen i håbet om at finde en virksomhedspraktikplads. Foto: Sugi Thiru

Til matchmaking i Ikea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikea Odense var tirsdag vært for en matchmakinglounge, hvor virksomheder og ledige kunne mødes for at se, om de kunne indgå en aftale om virksomhedspraktik. Line Marie Andersen var en af de ledige, der var mødt op for at få en virksomhedspraktikplads.

Line Marie Andersen fra Odense har været ledig siden juni og mødte op med drømmen om en virksomhedspraktikplads.

- Jeg fik et opkald fra mit jobcenter om, at der var det her event i Ikea. Jeg syntes, at det lød spændende. Jeg tænkte også, at jeg ville høre om virksomheder, som jeg ikke kendte i forvejen, fortæller Line Marie Andersen, der i juni blev uddannet serviceøkonom.

Line Marie Andersen blev matchet med virksomheden Blue Ocean Robotics, der søgte en virksomhedspraktikant, som skulle fungere som piccoline i virksomheden.

- Jeg havde ikke hørt om Blue Ocean Robotics før, så allerede dér blev jeg bekræftet i, at det var en god idé at deltage, siger Line Marie Andersen.

Tirsdag var der i Ikea også en matchmakinglounge, der havde til formål at parre virksomheder og ledige. Foto: Sugi Thiru.
Tirsdag var der i Ikea også en matchmakinglounge, der havde til formål at parre virksomheder og ledige. Foto: Sugi Thiru.

Jobsamtale i miniformat

I matchmakingloungen skulle hver virksomhed snakke med tre til fire forskellige ledige, der alle havde muligheden for at komme i virksomhedspraktik.

- Vi har både skaffet virksomheder, der søger virksomhedspraktikanter til butiksarbejde, IT relateret arbejde og inden for den akademiske verden. Vi har så sat dem sammen med ledige, der har relevant erfaring eller uddannelse, fortæller Veda Erentepe, der er virksomhedskonsulent hos Academic Partners.

Virksomheden og den ledige mødte hinanden i Ikea til en jobsamtale i miniformat.

- Virksomheden og den ledige har 10 minutter til at tale sammen, før virksomheden skal tale med en ny. Det fungerer egentlig præcis som en almindelig jobsamtale, selvom det er i lidt andre rammer end normalt, forklarer Veda Erentepe.

God og hurtig samtale

Line Marie Andersen syntes, at jobsamtalen med Blue Ocean Robotics gik godt, men den gik dog lidt stærkt.

- Samtalen gik meget hurtigt. Jeg blev stillet over for nogle forskellige opgaver, som jeg kunne ende med at skulle løse ude i virksomheden. Jeg synes, at jeg fik svaret godt. Men det finder jeg jo først rigtigt ud af onsdag, hvor jeg får svar på, om jeg skal virksomhedspraktikant, fortæller Line Marie Andersen.

Til matchmaking i Ikea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce