Til galla med Tiptoe Bigband: Jubilæumskoncert kræver tre forskellige solister

Torben Sminge (med ryggen til) og resten af musikerne i Tiptoe Bigband har de senere år fået et store, bredt publikum i Odense. I år kan bigbandet fejre sit 25 år, og det sker med en populærkoncert. Foto: Tiptoe Bigband, Rico Feldfoss

Til galla med Tiptoe Bigband: Jubilæumskoncert kræver tre forskellige solister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sys Bjerre, Erann DD og svenske Viktoria Tolstoy er solister, når Odenses populære bigband markerer sit 25. år med stor gallalignende koncert i forbindelse med HCA Festivals.

Festlige filmkoncerter på amfiscenen ved Brandts, totalt udsolgte skolekoncerter og koncerter på Odense Teater og sammen med Birthe Kjær. Odenses Tiptoe Bigband har de senere år redet på en bølge af succes, som foreløbigt toppes af en stor koncert i Odense Koncerthus i forbindelse med HCA Festivals i august. En koncert, der samtidig markerer de 25 år, orkestret har været en aktiv del af den danske professionelle bigbandscene.

- Det virker som om, at folk efterhånden er ligeglade med, hvad vi spiller - de kommer og lytter uanset. Det glæder vi os over, og det vil vi gerne fejre samtidig med, at vi fejrer os selv og viser, at vi sætter pris på, at Odense Kommune stadig støtter os økonomisk, for det betyder meget, siger bigbandets musikalske leder, dirigent Torben Sminge. Han mærker personligt den voksende popularitet ved, at flere mennesker standser ham på gaden.

Jubilæumskoncerten, som har solisterne Erann DD, Sys Bjerre og svenske Viktoria Tolstoy på programmet, finder sted 22. august 2019.

- Jeg er sikker på, at med de tre vil vi levere en enestående musikalsk oplevelse. Gennem alle årene har Tiptoe Bigbands kernekompetence været at arbejde på tværs af genrer og stilarter, siger Torben Sminge.

Fra dag ét har det været bigbandets hovedmærke at fremelske noget nyt, som kommer fra os selv. De her videoer viser, hvordan vi arbejder, og jeg synes, idéen er lykkes skidegodt.
[i]Torben Sminge, dirigent og musikalsk leder af Tiptoe Bigband[/i]
Tiptoe Bigband
Jubilæumskoncerten med Tiptoe Bigband finder sted 22. august i Odense Koncerthus - under HCA Festivals i uge 34.Billetter kan købes på festivalens hjemmeside www.hcafestivals.dk.

Tiptoe Bigband blev etableret af Poul Falck og har eksisteret siden 1994.

Bigbandets musikalske leder er dirigent Torben Sminge, og resten af bandet består af: Morten Øberg (altsaxofon mm.), Guy Moscoso (altsaxofon mm.), Finn Henriksen (tenorsaxofon mm), Hans Mydtskov (tenorsaxofon), Ole Visby (baritonsaxofon mm.), Søren Phille Bærbak (trompet mm.), Tomasz Dabrowski (trompet mm.), Jakob Holdensen (trompet mm.), H.C. Erbs (trompet mm.), Stefan Ringive (trombone), Mikkel Aagaard Nielsen (trombone), Anders Ringgaard (trombone), John Kristensen (bastrombone), Michael Salling (klaver mm.), Morten Nordal (guitar), Kasper Tagel (bas), Chano Olskær (trommer).

www.tiptoebigband.dk kan du se og høre nykompositionerne, som bigbandet fejrer sig selv med.

i 2003 blev Tiptoe Bigband kåret som "Fyns Amts Musiknavn" og i både 2006 og 2013 som "Årets Musiknavn på Fyn".

Tiptoe Bigband er støttet af Odense Kommune og Statens Kunstråd.

Ni nye kompositioner

Koncerten er bare en af to jubilæumsgaver fra Tiptoe Bigband, der også har brugt årets første måneder på at indspille ni videoer med helt nye bigband-numre. Siden april er de blevet lagt frem på bigbandets hjemmeside, og Torben Sminge lægger ikke skjul på, at han er virkelig stolt over dem og betragter dem som Tiptoes dna.

- Fra dag ét har det været bigbandets hovedmærke at fremelske noget nyt, som kommer fra os selv. De her videoer viser, hvordan vi arbejder, og selv om vi selvfølgelig har en naturlig hierarkisk opbygning, viser de vores flade struktur. Jeg synes, idéen er lykkes skidegodt, siger Torben Sminge.

På trods af glæden over de nye sange skal Tiptoes fans ikke regne med at høre nogle af dem ved koncerten i koncerthuset.

- Programmet til HCA Festivals er designet til den byfest, festivalen har udviklet sig til at være. Det er både naturligt og nødvendigt, siger Torben Sminge.

Musik i forhallen

Hvilke sange publikum skal sætte næsen op efter, vil bandets musikalske leder ikke løfte sløret for.

- Men jeg kan godt sige, at det er et stort arrangement at løfte, for med den buket, vi binder, afsøger vi en mangfoldighed af musikalske grænser, siger Torben Sminge.

- For os bliver det helt sikkert en gallaaften med det bedste, vi kan præstere - både på og bagved scenen. Desuden er det min plan allerede at have musik i forhallen, så stemningen slås an med det samme, fortsætter han.

Er du en af dem, der ikke kan vente til august med at høre Tiptoe Bigband folde sig ud, er der en chance allerede på lørdag, hvor bandets 18 faste medlemmer stiller op sammen med Lucy Woodward på Ollerup Efterskole.

Til galla med Tiptoe Bigband: Jubilæumskoncert kræver tre forskellige solister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce