Tigeren: En nem rejsepartner

Igor fra Odense Zoo kan glæde sig til, at hans kommende mage ankommer til Odense allerede i aften.
Foto: John Fredy

Tigeren: En nem rejsepartner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er langt fra den vanskeligste opgave at flytte en tiger fra en europæisk zoologisk have til en anden

Den tiger, som i aften arriverer i Odense Zoo, nyder turen fra tjekkiske Ostrava. Sådan er meldingen i hvert fald fra Dominique van Wijk, som agerer ratstyrende hovedrolle i den dyriske udgave af Driving Miss Daisy.

- Det hele går virkeligt nemt. Vi har ingen trafikale problemer og hun-tigeren ligger bare og hviler sig. Generelt er tigere dog også et af de allernemmeste dyr at transportere, forklarer den hollandske transport-mand.

Dominique van Wijk peger i stedet på blandet andet næsehorn som noget sværere at holde styr på under rejserne på de europæiske motorveje.

Den kvindelige tiger og dens hollandske rejsekammerat satser på at krydse den dansk-tysk grænse omkring klokken 20, men skulle man befinde sig på E45 eller E20 herefter, bliver det alligevel svært at få øje på, at der drejer sig om en tigertransport.

- Haha, nej man kan ikke se tigeren udefra. Det eneste er vist et skilt bag på lastbilen, hvor der står "live animals" (levende dyr, red.), men det er ikke noget, vi ligefrem reklamerer med, siger Dominique van Wijk på en telefonforbindelse tæt ved den tyske by Koblenz, hvor tigeren altså i øjeblikket befinder sig.

Tigeren: En nem rejsepartner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce