Tietgen Handelsgymnasium straffer selv de hackere og medskyldige, der pyntede på fraværsstatistikken.

Flere end 20 elever på Tietgen Handelsgymnasium i Odense bliver sendt hjem fra skole i en uge. Det sker som straf for, at de har været med til at bryde ind i skolens it-system for at pynte på deres fraværsopgørelse.

Det skriver DR P4 Fyns hjemmeside.

Tre unge mænd er sigtet for at have foretaget det egentlige indbrud i computersystemet. Ud over dem bliver omkring 20 elever sendt hjem. De har alle fået pyntet på fraværstallene ved hackingen.

Rektor Gitte Bargholt siger til P4 Fyn, at de pågældende får registreret ugen som fravær. Indtil videre er omkring 10 sendt hjem. De øvrige følger erfter, når rektor får de sidste navne udleveret fra Styrelsen for IT.

Ifølge rektoren har sagen skabt en presset stemning på handelsgymnasiet.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
To mænd dømt: Fik penge for at slette skolefravær

To mænd dømt: Fik penge for at slette skolefravær

Retssag: Elever sigtet for at hacke sig til lavere fravær

Retssag: Elever sigtet for at hacke sig til lavere fravær

Elever sigtes for at hacke sig til lavere fravær