Tietgen-elever lune på Tyskland

Tietgen-elever foran industri- og handelskammeret, IHK, i Flensborg. Foto: Tietgen

Tietgen-elever lune på Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiegten Business-elever tog onsdag i sidste uge bussen til Tyskland for at høre om praktikmuligheder i nabolandet.

Tietgenelever var onsdag i sidste uge på tur til Flensborg-egnen for at møde virksomheder på Lehrstellenrallye, og høre om praktikmuligheder i nabolandet. Turen var arrangeret af Starforce, der er et dansk/tysk grænsesamarbejde finansieret af EUs fold for regionaludvikling.

Mange elever fra Tietgen var interesserede i mulighederne for at komme i praktik i en tysk virksomhed, for mens, der mangler praktikpladser i Danmark, har tyskerne sværere ved at tiltrække elever, fremgår det af en pressemeddelse fra Tietgen.

- Jeg tager af sted for at se en anden måde virksomheder kan skrue tandhjulene sammen og få en fornemmelse af forskellene mellem dansk og tysk virksomhedskultur, lyder det eksempelvis fra Mark Valentin Larsen, der til daglig uddanner sig til handelsassistent på Tietgen Praktikcenter.

De unge besøgte flere typer virksomheder indenfor handel, detail og kontor, og flere var overraskede over, hvor hurtigt de fangede de tyske gloser.

- Jeg har fået udvidet min horisont i dag. Èt er at læse om tysk erhvervskultur derhjemme", men noget andet er at se det selv', fortæller Mikkel Mittelstein, der ikke taler ret meget tysk, men har indset, at det ikke behøver at forhindre ham i at søge et praktikophold i Tyskland. Han mener nok sproget kan læres, når han først er i landet.

Drømmen for Mikkel er, at få praktikplads og siden elevplads i en herretøjsforrening på den tyske ferieø Sild.

Og tyske sprogkundskaber kan blive en stor fordel for de unge i fremtiden, mener Jette Grønvald, der er projektleder i Tietgen Kompetencecenter.

- På den lange bane kommer det også danske virksomheder til gode, for de efterspørger medarbejdere med tyske sprog- og kulturkompetencer, hvilket faktisk er en mangelvare, forklarer Jette Grønvald.

Tietgen-elever lune på Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce