Tidligere rådmand om Frederiks sag: - Det er spild af liv

- Det burde være lige meget, hvor man hører til som borger i Odense Kommune. Man må kunne forvente nogenlunde ensartet behandling, siger tidligere ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL). Arkivfoto.

Tidligere rådmand om Frederiks sag: - Det er spild af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Tidligere rådmand Brian Skov Nielsen (EL) mener ikke, at systemet fungerer godt, når 18-årige handicappede skal overgå til en ny forvaltning.
  • Han mener, man bør se mennesket før den handicappede.

- Det kan ikke passe, at det at have et medfødt handicap skal stå i vejen for, at man kan få et liv og en fremtid.

Sådan siger Brian Skov Nielsen (EL), der er tidligere ældre- og handicaprådmand, men fra 2018 er menigt byrådsmedlem.

Han har løbende været i kontakt med familien Sibtsen, hvor sønnen Frederik er atypisk autist. Han fyldte 18 i sommer, og det betyder, at Frederik nu er flyttet fra Børne- og Ungeforvaltningen til Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og har mistet al sin støtte.

Frederiks mor, Heidi Sibtsen, mener dog, at Frederik snarere hører til i Ældre- og Handicapforvaltningen, hvor hun mener, Frederik har flere muligheder.

Brian Skov Nielsen vil ikke vurdere, hvorvidt Frederik burde være i Ældre- og Handicapforvaltningen, for han har kun fulgt sagen på afstand, siger han. Han mener dog ikke, at systemet i dag fungerer optimalt.

- Jeg tænker, at det burde være lige meget, hvor man hører til som borger i Odense Kommune. Man må kunne forvente nogenlunde ensartet behandling. Og man må forvente, at vi gør vores bedste for at sørge for, at man har lige muligheder for at få hjælp.

- Jeg møder mange familier til unge handicappede, som river sig selv i håret, fordi de sidder fast nede i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. De mennesker bliver brudt ned, og det betyder, at når vi i Ældre- og Handicapforvaltningen skal starte forfra med at forsøge at bygge dem op og tænke rehabilitering. Det er spild af liv, siger Brian Skov Nielsen.

- Hvordan kan man så forbedre systemet?

- Det handler om, at man skal sørge for at se mennesket, før man ser den handicappede. Og det skal man også gøre i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Og så må man sørge for at opdyrke de potentialer, der er. Vi bliver nødt til at tage udgangspunkt i den enkelte og sørge for en god dialog og et godt samarbejde, så man kan hjælpe folk videre i stedet for bare at frustrere folk, siger han.

- Det burde være lige meget, hvor man hører til som borger i Odense Kommune. Man må kunne forvente nogenlunde ensartet behandling. Og man må forvente, at vi gør vores bedste for at sørge for, at man har lige muligheder for at få hjælp.
Brian Skov Nielsen, Enhedslisten, tidligere rådmand

Tidligere rådmand om Frederiks sag: - Det er spild af liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce