Netværk

Steen Møller trækker på sit netværk for at finde det rigtige job. Det er ensbetydende med mange kaffemøder.

ODENSE: Brug dit netværk og skilt åbenlyst med, at du søger job.

Det åbner døre og udvider mulighederne i forhold til at finde ønskejobbet, lyder erfaringen fra Steen Møller, som både dyrker sit eksisterende netværk og er begyndt at udvide det.

- Her har jeg oplevet LinkedIn som et fantastisk stærkt redskab til at komme længere ud, selv om mit eget netværk er pænt stort i forvejen, fortæller han.

Jeg fik at vide af én, at det var fedt, at jeg har skrevet på LinkedIn, at jeg er jobsøgende, og at jeg ikke må lade være med at putte med, at jeg søger job.

Steen Møller

- Jeg har for eksempel været i København for nylig for at drikke kaffe med en rekrutteringsmedarbejder, fordi hun havde opdaget mig på LinkedIn. Det er noget af det, jeg bruger tid på nu, og det virker til at være givet godt ud.

Steen Møller drikker generelt gerne en kop kaffe med folk, der kan gøre ham klogere på sine jobmuligheder.

- Jeg holder kaffemøder med folk i mit nære netværk, folk generelt i mit netværk og med nogen, jeg støder på for eksempel på LinkedIn. Jeg har også oplevet, at nogen jeg ikke kender, har ringet til mig og spurgt, om vi skal tage en kop kaffe. Så det går begge veje, fortæller Steen Møller.

- Det er med at bruge kaffemøderne aktivt og få fortalt, hvad jeg kan, uanset hvor de sidder og bede dem om at sprede budskabet.

Jobsøgende på LinkedIn

I sin jagt på drømmejobbet holder Steen Møller øje med traditionelle jobopslag, hvad rekrutteringsfirmaer slår op, og hvad der dukker op på LinkedIn.

Og så lader han gerne et ord falde om sin jobsituation, når han er ude til møder.

- Jeg er meget klar i forhold til mit netværk og siger gerne: hold øje, og hvis I ser et eller andet, hvor I tænker, at det er mig, så sig til, fortæller Steen Møller.

I det hele taget er Steen Møller meget åben omkring, at han søger job.

- Jeg fik at vide af én, at det var fedt, at jeg har skrevet på LinkedIn, at jeg er jobsøgende, og at jeg ikke må lade være med at putte med, at jeg søger job, siger Steen Møller.

- Rådet lyder på, at jeg skal lade det stå på LinkedIn, også selv om der måske går noget tid, for ellers tror folk, at jeg har fået job, og så er jeg ikke top of mind, hvis de støder på det ideelle job til mig. Så det er et råd, jeg i den grad har taget til mig. Det handler om at stå ved, at man søger et job.

Og indtil det rigtige job dukker op, har Steen Møller tænkt sig at tage ja-hatten på.

- Jeg er før i min karriere blevet overrasket over, hvor jeg er havnet henne, og derfor har jeg også hele tiden været tydelig omkring at være åben. Vær åben og lyt til, hvad der byder sig, for det, andre ser, at du kan, er måske ikke det, du selv har stående først for, siger han.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Titelløs tilværelse: Tidligere rådmand har trykket på stopknappen

Titelløs tilværelse: Tidligere rådmand har trykket på stopknappen

Jobsøgning: Gør kompetencer konkrete

Jobsøgning: Gør kompetencer konkrete