Tidligere plejehjemsleder dømt for mandatsvig


Tidligere plejehjemsleder dømt for mandatsvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MISBRUG: Lindehusets forhenværende leder fik tre måneders betinget fængsel, men dommen blev straks anket af hans forsvarer
ODENSE:Selv om den 63-årige tidligere leder af det psykiatriske plejehjem Lindehuset påVandværksvej i går eftermiddags ved byretten iOdense blev idømt tre måneders betinget fængsel for mandatsvig, så er sagen langtfra slut.

Retsformand og dommer Eva Vester Andersen havde knap nok trukket vejret efter at have begrundet dommen, før forsvarsadvokat PoulGudberg på sin klients vegne ankede dommen til Østre Landsret.

Det betyder, at sagen formentlig trækker ud et halvt til et helt år mere.

Den tidligere plejehjemsleder, der både havde sin hustru og sin ene datter ansat på plejehjemmet, har hele tiden nægtet sig skyldig.

Han mener ikke, at han gjorde noget som helst forkert, da han flere gange i årene 2001, 2002 og 2003 lod institutionen og dermed Odense Kommune betale for en række møbler til hans private hjem, en 60 års fødselsdagsfest og et par middage, som han nød sammen med sin hustru og to døtre på henholdsvis Carlslund og A Hereford Beefstouw.

- Det irriterede mig lidt gennem årene, og jeg syntes ærlig talt, kommunen optrådte lidt fedtet, forklarede den 63-årige således, da han skulle forklare hvorfor han i foråret 2002 købte møbler for næsten 20.000 til sig selv.

Det med det fedtede henviste til hans og konens 25-års jubilæum, hvor forvaltningschefen blot afleverede et par flasker vin.

I det kommunale system bliver 25-års-jubilarer belønnet med en knap 10.000 kroner, så møblerne var blot efterbetaling på en ni år gammel gæld, som den 63-årige mente, at kommune havde til ham og konen.

Og når han i andre anledninger købte møbler til sig selv på plejehjemmets regning, så var det fordi, han forinden havde forsynet hjemmet med en del velholdte men brugte møbler.

- På den måde kunne vi få mange flere møbler til beboerne for pengene.Beboerne røg meget og brændte tit hul i møblerne, og så var det bedre at gøre det på den måde, forklarede han i retten.

Samme fremgangsmåde, med at udstyre plejehjemmet med brugte møbler og få nye selv, brugte han også, da der på et tidspunkt manglede havemøbler.

Lindehuset blev møbleret med plastikhavemøbler til 50 personer fra lederens eget hjem - og så købte han nye træmøbler til sig selv for 14.500 kroner.

Hele sagen blev først opdaget i forbindelse med en række revisionsrapporter i oktober 2003 og januar 2004, der påpegede en række fejl.

Formanden for Lindehusets bestyrelse, byrådsmedlem Kamma Lauenborg (V), tog i går dommen til efterretning.

- Der er ikke så meget at sige. Retten har fundet ham skyldig, og det tager vi til efterretning, siger Kamma Lauenborg.

Tidligere plejehjemsleder dømt for mandatsvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce