Tidligere kontorchef får skarp kritik: Tina Bue erkender fejl

I en intern undersøgelse bruger Odense Kommune ord som "særdeles kritisabelt" om Tina Bues ageren i den periode, hun var kommunal leder. Arkivfoto: Robert Wengler

Tidligere kontorchef får skarp kritik: Tina Bue erkender fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en intern undersøgelse kritiserer Odense Kommune i skarpe vendinger Tina Bue for blandt andet inhabilitet og bibeskæftigelse, mens hun var kommunal leder. Kommunen har nu sendt sagen videre til Fyns Politi, men trods erkendelsen af at have begået fejl, tager Tina Bue den del med ro.

- Set i bakspejlet har jeg begået fejl og ikke været dygtig nok. Det erkender jeg.

Sådan siger Tina Bue, forhenværende socialdemokratisk byrådsmedlem og tidligere kontorchef for Odenses kommunale kursussted Phønix, efter kommunen torsdag har offentliggjort en intern undersøgelse af Tina Bues ageren som medarbejder og overbragt sagen til politiet.

Det er en undersøgelse, der er sat i værk, efter TV 2/Fyn det seneste halve år blandt andet har fortalt, hvordan Tina Bue har solgt kommunale kurser til sin søster, der var leder i Nordfyns Kommune, og også har hyret både sin søster og svoger til at holde oplæg på kursusforløb. Desuden har Tina Bue ved siden af sit job som chef for kurserne på Phønix haft egen virksomhed også med undervisning.

I undersøgelsen kritiserer Odense Kommune blandt andet Tina Bue for følgende:

- At være inhabil i forbindelse med salget af kurser til sin søster og indgåelsen af aftale om oplæg med både sin søster og svoger.

- At have bibeskæftigelse, der ikke var forenelig med hovedbeskæftigelsen som kontorchef i Phønix.

- At bruge sin kommunale arbejdstelefon og -mail i forbindelse med bibeskæftigelsen og fortsætte med det, selv om hun blev oplyst om, at det ikke måtte ske.

- At undlade at journalisere i forbindelse med kursusaktiviteterne på Phønix.

- Træls og røværgerlig

Odense Kommune konkluderer, at der derimod "ikke er fundet dokumentation for, at den tidligere medarbejder har begået svig", og at salget af kursuspladser for eksempel er sket for egen vindings skyld.

Det gælder også kursushandlerne med konsulenthuset Ankerhus, hvor Tina Bue ifølge eget udsagn var ulønnet akademichef med fokus på sparring og udvikling - mens hun også var leder i Odense Kommune.

Det bliver derfor nu op til Fyns Politi at vurdere, om sagen skal undersøges nærmere for at få et endeligt svar på, hvorvidt Tina Bue har overtrådt straffeloven.

Selv er hun ikke i tvivl:

- Nu må vi se, om politiet tager sagen op. Det er fint for mig, hvis de gør det, for så kan vi få sagen lukket og stoppe al den polemik. Jeg har ikke noget at frygte, siger hun.

- Det er en træls og røværgerlig sag. Det er ikke pænt sagt, men det er sådan, jeg har det.

Tina Bue fastholder, at den kritiserede bibeskæftigelse var aftalt med en daværende leder, og at det for eksempel ikke var Tina Bue alene, der hyrede søsteren og svogeren som oplægsholdere.

- Men jeg kan godt se nu, at jeg har begået fejl, og det er jeg selvfølgelig ikke ligeglad med.

Ikke sædvanlig praksis

Ifølge Odense Kommune får sagen ikke yderligere konsekvenser fra deres side:

- Henset til, at den tidligere medarbejder er fratrådt sin stilling i Odense Kommune, er det ikke aktuelt at vurdere spørgsmålet om ansættelsesretlige sanktioner, lyder det i undersøgelsen, ligesom det konstateres, at "de faktuelle forhold, der er afdækket i forbindelse med undersøgelsen ikke er sædvanlig praksis blandt ledere i kommunen".

I Odense Kommune har Tina Bue blandt andet været leder af Børneinstitution Hunderup fra 2006 til 2011, chefkonsulent i Borgmesterforvaltningen fra 2011 til 2014 og leder af kommunens kursuscenter Phønix fra 2014 til 2017.

Hun var medlem af byrådet for Socialdemokratiet i perioden 1989 til 2014.

I dag arbejder hun som selvstændig konsulent og kursusudbyder.

Tidligere kontorchef får skarp kritik: Tina Bue erkender fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce