Tidligere dømt for drabsforsøg: 57-årig nu straffet for halsgreb, knytnæveslag og dødstrusler

- Sagen bærer præg af at slå først og så måske spørge bagefter. Det er selvfølgelig ikke i orden, lød det fra dommer og retsformand Kirsten Mathiesen ved domsafsigelsen. Foto: Michael Bager

Tidligere dømt for drabsforsøg: 57-årig nu straffet for halsgreb, knytnæveslag og dødstrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 57-årig mand fra Bolbro er blevet dømt for vold og trusler mod en anden mand, der efter egen forklaring tilbageholdt den dømtes søn, efter han havde set ham være med til at tæske en autistisk dreng med blødersygdom.

Han nægtede sig skyldig, og hans forsvarer Niels Rex gik efter en frifindelse, men en 57-årig mand blev alligevel fundet skyldig i vold og trusler.

En enig domsmandsret ved Retten i Odense idømte i denne uge den 57-årige to måneders fængsel for at have taget halsgreb på og slået en mand fra samme område i Bolbro og desuden truet manden flere gange på livet.

Volden fandt sted den 28. oktober sidste år ved 17-tiden på et græsareal i den vestlige Odense-bydel. Her stod offeret og holdt fast i den dømtes søns arm. Sønnen råbte "slip mig", hvilket fik flere i området til at ile til. Blandt andet den 57-årige far, som kun iklædt underbukser løb hen, tog et fast greb om manden hals med den venstre hånd og slog ham med et hårdt knytnæveslag med den højre, ligesom han flere gange råbte, at han ville slå manden ihjel.

Den dømte, der mødte op i retten med kasket og træsko på, forklarede selv, at han var meget ophidset, men at han slet ikke nåede at få fat i manden, fordi hans ekskone stillede sig imellem.

Betjent så mærker på halsen

Forklaringen stod i skarp kontrast til den forurettede mands udlægning af sagen:

- Han tog fat om halsen med venstre hånd, så jeg fik et kraftigt tryk på struben. Så hamrede han til mig med en knytnæve ovenfra og ramte mig på kæben i venstre side af ansigtet, fortalte han.

Samme forklaring kom fra mandens kæreste, der overværede episoden og løbende orienterede politiet, som hun havde i telefonen. Også samtalen med alarmcentralen, der blev afspillet i retten, bakkede den forurettedes forklaring op.

Det samme gjorde en politimand, der var kommet til stedet. Han og en kollega så efterfølgende røde mærker på den forurettedes hals. Hvilket fotos, der blev vist i retten, også støttede op om.

Ifølge betjenten sagde den dømte også til ham, at han "havde lappet manden en". Det trak han dog tilbage senere.

Manden, der blev udsat for volden, var både ved læge og på kæbekirurgisk afdeling, hvor han fik at vide, at der ville gå 4-6 uger, inden han kunne tygge ordentligt sammen igen.

Greb ind efter overfald

Den forurettede i sagen fortalte, at han den pågældende oktoberdag prøvede at forklare, hvorfor han holdt fast i den 57-åriges søn. Men hverken faren eller moren ville lytte.

Ifølge voldsofferet havde han forinden set den 57-åriges søn slå en dreng, som et tredje barn hjalp med at holde fast. Bagefter skulle de to have banket døren til opgangen ind i hovedet på drengen, som ifølge vidnet er autist og desuden lider af en blødersygdom, hvilket gjorde situationen ekstra farlig. Den 57-åriges søn var ifølge den forurettede mand bekendt med blødersygdommen.

- Jeg sagde "nu er det fandme nok", og så stak drengen af. Jeg fik fat i ham, tog fat i hans arm og sagde, at jeg ville kontakte politiet, fortalte den forurettede.

Så kom den 57-åriges ekskone til og råbte, at manden skulle slippe hendes søn - og herefter kom også den 57-årige.

- Jeg sagde, at hendes søn havde slået en anden dreng sammen med andre, men hun var ligeglad, fortalte den forurettede mand i retten.

Den 57-årige er tidligere dømt flere gange for vold. Blandt andet i 2001, hvor fik han syv års fængsel i landsretten for drabsforsøget på sin tidligere kæreste, som han stak i brystet med en kniv. Han udbad sig efter dommen onsdag betænkningstid og har nu 14 dage til sammen med sin forsvarer at beslutte, om dommen på de to måneders fængsel skal ankes.

Tidligere dømt for drabsforsøg: 57-årig nu straffet for halsgreb, knytnæveslag og dødstrusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce