Konfrontation

Erik Schandorff var del af grundejerforeningens bestyrelse, da kassereren blev afsat. Han fortryder, de som bestyrelse ikke anmeldte sagen til politiet og foreslår, at kassererens gæld bliver solgt til et inkassofirma.

Erik Schandorff, du har tidligere været formand for bestyrelsen i Grundejerforeningen Blangstedgård og var del af bestyrelsen, da kassereren i november 2015 blev afsat. Hvad skete der?

- Vi tror det bedste om folk, men regnskabet for 2014 var ikke blevet lavet og afleveret til revisoren. Kassereren havde kun nogle regneark, der så mærkelige ud. Og så rullede lavinen. Vi fik låst kontoen og opdagede efterhånden, at der var hævet i alt 180.000 kroner uden nogen bilag. Derefter fik vi lavet et nødtørftigt regnskab, der kunne godkendes.

Hvorfor meldte I det ikke til politiet?

- Det var en stor bommert. Det skulle vi have gjort. Men det ville vores advokat gøre på vores vegne. Og så på et senere møde på vores advokats kontor, meddelte kassereren, at han ville melde sig selv. Det accepterede vores advokat.

Men meldte kassereren sig så?

- Jeg ved det ikke. Det irriterer mig lidt.

Var det ikke oplagt at følge op på, om det var anmeldt?

- Nej, for vi forventede, at vores advokat havde styr på det.

Du siger, det var en bommert. Hvorfor så ikke anmelde det nu?

- Jeg synes, det må være den nuværende bestyrelses opgave. Det er ved at blive undersøgt.

Nogle beboere er stærkt utilfredse med, at der fra bestyrelsens side ikke har været en større åbenhed. Hvorfor har I ikke åbent fortalt, hvad der er foregået?

- Der er ingen lukkethed. De må henvende sig til deres lokale repræsentant i grundejerforening og få besked.

Det har de forsøgt uden held. Hvorfor ikke bare være åben som bestyrelse - det er jo beboernes penge?

- Vi ville gerne have en dommerkendelse på, at kassereren var skyldig.

I kunne undgå en masse rygter og snak, hvis I for længe siden havde fortalt, hvad der skete?

- Muligvis. Min oplevelse er, at der er to personer - og nogle få, der kommenterer - som er kritiske. Sket er sket, og vi troede, vi gjorde det rigtige. Vi reagerede med det samme og gik til vores advokat.

Hvor ender den her sag?

- Jeg mener, den nuværende bestyrelse skal sælge porteføljen til en inkassovirksomhed. Vi får ikke hele beløbet, men måske kan det give 25-50.000 kroner. Jeg er ikke sikker på, vi alligevel ville få alle pengene, og så er 25.000 kroner bedre end ingenting. Så bliver der også sat et punktum.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Grundejerforening: Kasserer mistænkes for at hæve 180.000 kroner til sig selv

Grundejerforening: Kasserer mistænkes for at hæve 180.000 kroner til sig selv

Grundejerforening har mistet 180.000 kroner: Kasserer og advokat har ingen kommentarer

Grundejerforening har mistet 180.000 kroner: Kasserer og advokat har ingen kommentarer