Odense: Byens biblioteker har skiftet navn efter 92 år. Fremover er navnet Odense Biblio­tekerne for de 10 folkebibliotekstilbud, som Odense Kommune driver.

Bibliotekschef Kent Skov Andreasen siger i en pressemeddelelse:

-Tiden er løbet lidt fra centralbibliotekstitlen, selv om dette selvfølgelig stadig er en vigtig del af vores identitet. Det nye navn matcher i højere grad de tilbud, odenseanerne har tæt på: Et bibliotekssystem, der består af en samlet organisation med flere og vigtige decentrale enheder i form af lokalbiblioteker med hver deres profil omkring en fælles kerneopgave.

Det nye navn, logo og grafiske identitet trådte officielt i kraft 1. februar.

Borgernes Hus

Der vil løbende ske en udskiftning af navnet på skiltning, facader og biler - for eksempel i forbindelse med Hovedbibliotekets ombygning til Borgernes Hus.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.