Thorsager: Få så de børn passet


Thorsager: Få så de børn passet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pædagogmedhjælperne bør passe børn her, når de må andre steder, mener S-rådmand. Populisme, siger V-rådmand Jane Jegind.

ODENSE: De odenseanske børnefamilier har lidt længe nok under strejken. Nu skal børn- og ungerådmand Jane Jegind (V) gribe ind og komme forældre og børn til undsætning i stedet for at fralægge sig ethvert form for ansvar.

Det mener ældre- og handicaprådmand Søren Thorsager (S), der til august bliver medlem af Børn- og Ungeudvalget.

- Hvis ikke forvaltningen vil tage ansvar for det her, så må Jane Jegind tage det politiske ansvar og sørge for at få løst den her problemstilling, siger Søren Thorsager, der foreslår, at man sætter de cirka 500 pædagogmedhjælpere til at passe børnene.

En idé, som institutionschefen i Odense Kommune, Britta Carl, hidtil har afvist, fordi hun ikke mener, at det er fagligt eller sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

- Jeg er godt klar over, at pædagogmedhjælperne ikke kan overtage hele pasningen, men det er oplagt, at man kan bruge dem til at give strejkeramte familier et lille pusterum i ny og næ, siger Søren Thorsager, der peger på, at man i andre kommuner, hvor pædagogerne strejker, har fundet nødløsninger, blandt andet i Frederiksberg.

Her passer pædagogmedhjælperne selv en tredjedel af børnene.

Medhjælpere bruges

Hos PMF (Pædagogmedhjælperforbundet) på Fyn vil formand Frank Lundgren ikke forholde sig til Søren Thorsagers udmelding, men understreger, at det alene må være op til politikerne, om pædagogmedhjælperne skal passe børn.

- Men jeg er ikke i tvivl om, at flertallet af medhjælperne vil kunne varetage jobbet. Mange har i forvejen en pædagogisk grunduddannelse, siger Frank Lundgren, der dog peger på, at op mod en tredjedel af medlemmerne kan være forholdsvis nye.

- Og det ville måske være urimeligt, hvis de skulle stå alene med nogle børn, fortsætter han.

Du er en populist, Søren

Den situation er blandt andet den faglige begrundelsen for, at man ikke alene kan lade pædagogmedhjælperne passe børn, lyder det fra børn- og ungerådmand Jane Jegind (V), der fastholder, at institutionerne i Odense ikke kan være åbne, mens pædagogstrejken kører.

- Der er også andre kommuner, hvor man ikke lader pædagogmedhjælpere passe børn. Men der er ingen tvivl om, at forældrene står i en ulykkelig situation. Den faglige vurdering lyder bare, at det ikke er forsvarligt at lade pædagogmedhjælperne passe børn, når der ikke er nogen ledelse, og den vurdering går Søren Thorsager nu direkte imod, siger Jane Jegind og ryster blot på hovedet af kritikken fra byrådskollegaen om, at hun må tage ansvar.

- Det, han beder mig om, er at spille en gang politisk hasard, tage chancen og håbe på, at der ikke sker noget nogen steder. Simpelthen at lave nogle sårbare tilbud uden ledelse og uddannet personale. Det er en populistisk udmelding, og det er at spille plat på en utrolig svær situation, som mange af vores forældre står i , lyder det fra Jane Jegind, der pointerer, at Odense Kommune ikke må flytte rundt på medarbejdere og samle dem ét sted.

Strejken skal slutte

- Vi skal i stedet presse på både over for Kommunernes Landsforening og BUPL, og sige til dem, at den her strejke snart skal overstås, så vi kan komme tilbage til hverdagen, siger hun.

Thorsager: Få så de børn passet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce