Thomas B. Thriges Gade: Arkitekter vil bygge højhus

Odense.Rundspørge ang. Th. B. Thriges gade. FOTO:John Fredy
Foto: John Fredy

Thomas B. Thriges Gade: Arkitekter vil bygge højhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et markant højhus ved banegården, et konferencecenter og et bofællesskab. Det er nogle af de planer, investorer og arkitekter netop har fremlagt for den nye bydel, som i de kommende år bygges, hvor Thomas B. Thriges Gade nu kører gennem Odense Bymidte.

Det er det århusianske arkitektfirma GPP, der i samarbejde med udlejningsfirmaet Togt-ejendomme, som har planer om at bygge et højhus i den nye bydel.

Det er ikke planlagt, hvor høj den nye bygning skal være. Men tanken er, at den skal være markant højere, end de omkringliggende bygninger.

Konferencecenter ved musikhuset

Entrepenør-selskabet KPC har i samarbejde med arkitektfirmaet Arkitema fremlagt planer om et konferencecenter nær Odense Musik- og Teaterhus.

Derudover er der fremlagt planer om et bofællesskab - og lokaler til fællesspisning i den sydlige del af det planlagt projekt. Bag disse tanker står gymnasielæreren, Jonas Lyllof.

Derudover har arkitektgruppen A-dept planer om at bygge ved Skulkenborg, ligesom 5 E byg og Årstiderne Arkitekter har planer ved Lotzes Have.

Første halvdel af projektet går fra Østre Stationsvej til Hans Jensens Stræde (Lotzes Have).

De nye investorer siger ja til at gå ind i et samarbejde med Odense Kommune om at bygge på de specifikke grunde, når de planlagte underjordiske p-anlæg og sivegader er klar.

Mere end et år frem vil de interesserede bygherrer kunne springe fra. Først i 2015 skal der indgås endelige aftaler om byggeri. Dog vil kommunens projektledelse kræve, at der løbende skal fremlægges detaljerede planer for udnyttelsen af byggeretterne.

Det sker for at sikre, at ingen går ind i projekterne for at blokere for andre, og for at kommunen kan være sikker på, at der rent faktisk vil blive gennemført projekter på grundene.

Fra firesporet vej til sivegade

Thomas B. Thriges Gades betydning som firesporet vej gennem byen ændrer sig til at blive en sivegade, hvor blød trafik og en letbane overtager det trafikale, og hvor bilerne vil kunne komme ind i underjordiske p-anlæg.

Muligvis vil trafikken også kunne sive langsomt nord-syd gennem p-anlægget.

Hele bydelsprojektet gennemføres af Odense Kommune med støtte fra fonden Realdania. Det er pt. sat til at koste cirka 700 mio. kr. sammenlagt.

Thomas B. Thriges Gade: Arkitekter vil bygge højhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce