Odense Live-priserne bliver uddelt i slutningen af januar. Trioen The White Album, der vandt hovedprisen og 50.000 kroner i 2015, er igen nomineret til hovedprisen sammen med det psykedeliske rockband Causa Sui og jazzpianisten Kathrine Windfeld.

Lørdag 27. januar uddeles Odense Live Prisen for niende gang på spillestedet Posten. Det er Odense Live Sponsorforening, der står bag prisfesten, som hylder fynsk musik og bands med fynske aner.

Den største pris er Odense Live Hovedprisen på 50.000 kroner, som gives til en kunstner, orkester eller komponist, som har gjort sig særligt bemærket det forgangne år.

I år har juryen udvalgt rocktrioen The White Album, der blev dannet i 2011 i Odense og består af Claus Arvad, Jakob Eilsø og Frederik Vedersø, den konservatorieuddannede jazzpianist og komponist Kathrine Windfeld samt det instrumentale stenerrockband Causa Sui, som består af Jakob Skøtt, Jonas Munk, Rasmus Rasmussen og Jess Kahr.

- Det betyder sindssygt meget for os at være nominerede igen, og vi er beærede over at blive inviteret tilbage. Det er et dejligt skulderklap og fedt at vide, at der er nogen derude, der følger med og anerkender vores musik, uanset om vi skulle være så heldige at modtage prisen eller ej, siger Claus Arvad fra The White Album.

Flere sydfynske bands

Til prisfesten uddeles også Odense Live Talentprisen på 25.000 kroner, som typisk går til en upcoming kunstner eller band. Modtageren af Odense Live Talentprisen skal have potentialet til at gøre sig markant bemærket landsdækkende og gerne internationalt, og tidligere vindere af den pris tæller Folkeklubben, Franske Piger, Sebastian Lind og The Eclectic Moniker.

I år er de nominerede Fribytterdrømme, der består af en række eksil-svendborgensere bosat i København. Bandet spiller psykedelisk rock og har taget navn efter Tom Kristensens digtsamling "Fribytterdrømme" fra 1920.

Årets andet nominerede band er også fra Sydfyn. Det er Grusom, som dyrket blueset syrerock med referencer til både The Doors, Thin Lizzy og Black Sabbath.

Sidste talentpris-nominerede band er Tårn, som spiller dansksproget indierock. Bandet har også været nomineret til en Gaffa-pris tidligere på året.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.