Odense Kommune og TDC indgår forlig om den famøse telefonregning. Skatteborgerne holdes skadesløse.

Odenses borgmester, Anker Boye (S), har nu besluttet selv at betale de 125.000 kroner, som Odense Kommune skal betale til TDC efter borgmesterens enorme dataforbrug på en ferierejse i Tyrkiet i sommeren 2011.

Odense Kommune og TDC har indgået et forlig, så de to parter slår halv skade om den regning, der lyder på nøjagtig 250.195,65 kroner.

Tirsdag morgen blev de sidste forhandlinger afsluttet og en forligsaftale underskrevet.

- Gennem hele forløbet har der været uenighed om regningens størrelse, og det er jo også derfor, at Odense Kommune ikke har betalt den endnu. Nu er der så kommet en afgørelse, og der har jeg valgt at sige, at den regning ikke skal belaste kommunekassen, den betaler jeg, siger borgmester Anker Boye (S) i en pressemeddelelse udsendt tirsdag.

Siden Fyens Stiftstidende i maj kunne afsløre, at borgmester Anker Boye på rejsen i oktober 2011 havde brugt telefon og data for en kvart million kroner, har debatten raset både blandt politikere og hos menigmand.

Anker Boye: Usikker på, hvad der udløste de høje regninger

Anker Boye udtaler i pressemeddelelsen, at han erkender, at han ikke kan få endelige svar på, hvad der udløste de høje regninger:

- Usikkerheden om, hvad der rent faktisk er sket, nager mig, og jeg ville ønske, at jeg kunne give en endegyldig forklaring på det. Jeg ankom til hotellet i Tyrkiet hen på aftenen, og det første døgn var jeg meget på nettet for at holde mig opdateret om en ekstraordinært svær situation i Odense, siger Anker Boye (S) om grunden til den høje telefonregning.

Derudover udtaler han, at han mener, at forløbet har været urimeligt langt og pinagtigt.

- Det er en sag som jeg er rigtigt ked af. Jeg har bestræbt mig på at passe mit arbejde, og jeg har aldrig haft til hensigt at ligge nogen til last. Tilbage står, at jeg selvfølgelig burde have været mere opmærksom omkring de sms’er, siger Anker Boye i pressemeddelelsen.

- Betal selv eller gå af

Ingen byrådspolitikere har krævet, at borgmesteren, der sammen med de fire rådmænd har fri telefon uden loft, selv skulle betale regningen, helt eller delvist.

Det krav er til gengæld stillet igen og igen i den folkelige debat, hvor mange odenseanere ikke har lagt fingrene imellem i deres forargelse over borgmesterens omgang med sin dengang nye Iphone.

- Betal selv eller gå af som borgmester. Du er ikke værdig til at bære de gyldne kæder, når du har en så lemfældig omgang med skatteborgernes penge, lød de skrappeste kommentarer.

Om den slags kritik forstummer nu, da Anker Boye har besluttet at betale de 125.000 kroner, som kommunen afregner hos TDC, kan kun fremtiden vise.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
8
Anker Boye: Næse er på sin plads

Anker Boye: Næse er på sin plads

32
Telefonsagen: Byråd giver næse til Anker Boye

Telefonsagen: Byråd giver næse til Anker Boye

6
Her er "næsen": Anker Boye udviste ikke rettidig omhu

Her er "næsen": Anker Boye udviste ikke rettidig omhu