Teiturs hattrick på Dexter

Teitur følte sig godt tilpas bag Dexters Yamaha-flygel, som var fundamentet i de fleste af sangene. Foto: Simon Staun

Teiturs hattrick på Dexter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den færøske troubadour udsender sit første album i fem år til april. Hele tre gange i marts spiller han samtlige nye sange på spillestedet Dexter, som han fornemmer har en særlig sjæl.

Det er en yderst veltilpas Teitur Lassen, som giver hånd i backstage-området ovenpå Dexter. Den første af tre udsolgte koncerter gik godt, hvilket får ham til at glæde sig endnu mere til de kommende koncerter 14. og 20. marts.

Selv om der står tre store slikskåle på et spisebord, er det gulerods- og agurkestænger på sofabordet, han napper til.

Anmeldelse: Teiturs skrøbelige traktement

- Du må sige, hvis det er irriterende, at jeg spiser gulerødder, mens vi snakker, undskylder han, inden han analyserer aftenens koncert.

Det er ikke tilfældigt, at han har valgt at spille tre gange Dexter. Det eneste sted på forårsturnéen, hvor han laver et koncert-hattrick.

- Jeg optrådte her for første gang til Morgenrock i 2011, hvor jeg fik et virkelig godt indtryk af stedet. Selv om jeg fik lidt for megen snaps, siger Teitur og ler.

Morgenrock burde hedde formiddagsrock eller frokostrock, fordi koncerterne typisk begynder omkring middag. De intime koncerter er kendt for det ultraopmærksomme publikum. Teitur havde samme fornemmelse denne aften.

- Det er sjældent, man sidder foran så lydhørt og respektfuldt et publikum. Det betyder meget, når man kommer med 10 nye sange, hvoraf publikum formodentlig kun har hørt singlen "Sara", siger Teitur.

En vellykket satsning

Han har også optrådt på Posten og kunne formodentlig have fyldt salen der eller på Magasinet. Men valgte bevidst at nedskalere.

- Min intention er også, at jeg skal komme tættere på sangene. Det sker nemmere foran 150 mennesker end foran 500. Når det er sagt, havde jeg ikke regnet med, at de tre koncerter på Dexter ville blive udsolgt så hurtigt. Det er meget bekræftende at vide, at jeg har et publikum, selv om jeg ikke har udgivet et regulært album i fem år, siger Teitur.

Han ved godt, det er satset at servere 10 nye og en håndfuld ældre sange. Men sådan må det være.

- Hvis man er skabende kunstner, må man præsentere den kunst, man har på hjerte lige nu. Sådan synes jeg, præmissen må være. Ellers er det ikke sjovt for mig at være musiker. Men naturligvis spiller jeg også et udvalg af mine mest kendte sange, siger Teitur.

Til aftenens koncert var han især tilfreds med, at de nye sange hang sammen som en enhed. Sådan som det er tænkt på album.

- Albummet er naturligvis tænkt som en helhed, og jeg fornemmede på publikum, at de forstod mine intentioner med sangene, siger Teitur.

Han har spillet over 1000 koncerter i sin karriere. Og konkluderer, at det, der kendetegner en god sang, er, at materialet fungerer, uanset om det spilles med stort orkester, med et lille band eller på flygel som denne aften.

- De bedste sange er dem, der fungerer, uanset om de spilles på et enkelt instrument af en enkelt mand eller af et helt symfoniorkester, siger Teitur.

En særlig sjæl

Han ville egentlig helst have spillet tre dage i træk på Dexter, men en koncert i København og på Færøerne tvinger ham til at komme til Odense ad flere omgange. Det kan dog også vise sig at blive en fordel.

- Man kunne godt få den tanke, at der går automatpilot i den tre aftener i træk. Nu kommer jeg med nye input hver gang, så det bliver spændende at se, hvor forskellige aftenerne bliver, siger Teitur.

Han ser også frem til at møde Dexters frivillige igen.

- Man kan tydeligt mærke, at de elsker at arbejde her. Det smitter af på både publikum og musikere. Det er sådan noget, der kendetegner de bedste spillesteder. De har en sjæl, som man kan mærke, allerede når man træder ind. Dexter emmer af kærlighed til musik. Se bare på væggene både her og nedenunder, hvor der hænger portrætter af nogle af de mange prominente gæster. Det er svært ikke at blive imponeret af, siger Teitur.

Hvem ved, om hans portræt hænger på en af væggene en dag. Måske allerede den 14. eller 20. marts.

Teiturs hattrick på Dexter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce