Ted x Odense: Et indblik i den brillante præstation

TED x Odense har de seneste to år fyldt Odense Teater, men de populære talks om idéer, der er værd at sprede, flytter i år til Odeon. Her er plads til 1000 tilskuere, og dermed bliver TED x Odense Danmarks største, lokalt arrangeret, uafhængige TED Talk-begivenhed. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Ted x Odense: Et indblik i den brillante præstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TED x Odense rykker ind i Odeon og bliver Danmarks største, lokalt arrangeret TED Talks. Fire talere er offentliggjort og tæller folk, der har været på toppen af Mount Everest med døden i hælene, og har været elsket som solo-balletdanser. Temaet for indslagene på engelsk er "the edge of brilliance".

Idéer, der er værd at sprede, har for alvor fået tag i Odense.

Derfor flytter TED x Odense fra Odense Teater, hvor man har været de seneste to år, til Odeon. Her er der plads til 1000 gæster, der er interesseret i at blive klogere ved at høre omkring 15 udvalgte give deres personlige take på emnet "the edge of brilliance".

Flytningen har gjort billetpriserne noget billigere i år sammenlignet med de første to år, og det har også kunnet mærkes på billetsalget, hvor der på nuværende tidspunkt er solgt dobbelt så mange billetter som sidste år.

TED Talks
TED Talks er populære verden over - de mest populære er set af mere end 40 og 50 millioner mennesker. Her taler en person om en idé, som er værd at dele, og fremlæggelsen må ikke vare længere end 18 minutter. Ofte er der kun tre eller fem minutter til rådighed. TED x Odense udspringer af TED Talks - x'et står for "uafhængig organiseret" af folk, der har fået licens af moderorganisationen. TED står for Technology, Entertainment and Design, som var i fokus for de første TED Talks tilbage i 1990'erne. Siden er stort set alle andre idéer blevet budt velkommen med et fokus på, at emnerne kan forbindes til andre områder. Siden 2006 har det været gratis at se TED Talks på nettet. Dette års TED x Odense-arrangement finder sted den 13. april i Odeon.

En drømmeverden af længsel

Foreløbig har arrangørerne frigivet fire navne, og det seneste vækker stor begejstring i balletkredse.

Det er nemlig den tidligere solodanser i Den Kongelige Ballet, Gudrun Bojesen, som var kendt for sin teknik og fantastiske udstråling på scenen. Som avisen Information skrev efter hendes afskedsforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene i 2016:

- Det danske balletpublikum elsker Gudrun Bojesen. Hun sælger billetter, fordi hun giver så meget af sig selv på scenen - og fordi hun lokker tilskueren med ind i en drømmeverden af længsel og de allerstørste følelser.

Dengang var hun 40 år og havde optrådt i det meste af Europa, Kina, Canada og USA med især Bournonvilles balletter. Nu vil hun fortælle om det at forfølge perfektionen og demonstrere den teknik, der gjorde hende til noget særligt.

På toppen med døden i hælene

Blandt de fire offentliggjorte navne er to andre kvinder.

Den første, Lene Gammelgaard, blev verdenskendt, da hun som den første skandinaviske kvinde besteg Mount Everest i maj 1996. Ikke så meget på grund af den præstation som på grund af dagen, der er blevet kendt som "den værste dag på bjerget". Otte mennesker omkom den dag, som der siden er skrevet både bøger og lavet film om - inklusiv Lene Gammelgaards egen "Everest - Vejen til toppen"/"Climbing High". Den oplevelse har hun siden bearbejdet og arbejder i dag blandt andet med motivation, og hvordan det stædige fokus på at nå sit mål kan bruges i andre sammenhænge.

Den anden kvinde, britiske Helen Russell, har også solgt en del bøger, især har hendes bog om, hvad man kan lære af verdens lykkeligste folk, været efterspurgt - "The Year of Living Danishly - Uncovering the Secrets of the World's Happiest Country". Siden har hun kigget på, hvordan man lever et miserabelt liv, og vil i sin talk se på, hvad man kan lære af det.

Overlev i it-verdenen

Den foreløbig sidste offentliggjorte taler er speciallæge i medicin og innovationschef ved Aleris-Hamlet Hospitaler, Imran Rashid, der sidste år udgav bogen "Sluk - kunsten at overleve i en digitaliseret verden".

Han vil blandt andet tale om digital forurening, og om hvordan vi bliver lette ofte for den nye teknologi, hvis vi ikke tænker os godt om og træffer nogle konsekvente valg.

Billetter til TED x Odense kan købes på hjemmesiden tedxodense.com og koster i øjeblikket fra 249 til 499 kroner. Arrangementet finder sted den 13. april fra klokken 13 til 18.30.

Ted x Odense: Et indblik i den brillante præstation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce