Servering i to etager ud mod andedammen og Kongens Have

Odense: Da armbevægelserne var større og Odense Teater gerne ville have en café og restaurant ud i Kongens Have akkurat ved andedammen, tabte teaterdirektør Kasper Wilton armlægningen med fredningsmyndighederne.

De nedlagde ikke blot hans arm, men nedlagde også forbud mod en udvidelse ud på den anden side af det levende hegn og rækken af p-pladser på bagsiden af teatret.

Nu har Odense Teater så til gengæld fundet ud af, at "hvad udadtil tabes - kan indad vindes". Det er recepten for det nye publikums-, serverings-, hygge og caféområde som er ved at tage form i den tidligere billetfoyer og dele af den nordvendte teaterfløj.

Der rokeres helt om på funktioner i det nordvestlige hjørne af teatret, og for omkring seks mio. bygges der om, så teatret nu får et åbent sted, hvor man kan gæste huset også udenfor teatertid.

Caféen får servering i to etager. Den ene ud mod haven og den anden på førstesal. Til gengæld sløjfes restauranten på 2. sal. Den blev lukket sidste år og nåede aldrig at blive nogen stor succes. Bl. a. på grund af den noget kringlede beliggenhed. Man skulle kringle sig op til restauranten, og det var der ikke nok, der gjorde.

Ideen i caféen ud mod Kongens Have er både at lave servering, som kan benyttes i teatertiden, men sandelig også udenfor de tidspunkter, hvor der er billetsalg eller spilles på teatret.

Samtidig med caféen flytter billetsalget til den egentlige ankomstfoyer, hvor der i dag er forhal og slikkiosk. Det er en mere logisk adgang til det egentlige teater.

Caféen åbner i sommer.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.