Team U-frivillig løb med handicap-prisen

Årets handicappris blev fredag uddelt i Odense. Vinderen blev Poul Erik Petersen, der har startet Team U-Frivillig, der hjælper til ved mange af byens events. Med prisen følger en skulptur af Jens Galschiøt overrakt af borgmesteren. Foto:Yilmaz Polat

Team U-frivillig løb med handicap-prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er anden pris indenfor kort tid, den nystartede forening, Team U-frivillig, modtager og det gør stifteren, Poul Erik Petersen, glad og stolt.

Handicapprisen 2017, som uddeles af Odense Kommune, gik til den nystiftede forening Team U-frivillig, der hjælper til ved mange af byens events.

I stedet for at modtage hjælp er det Team U-Frivilligs handicappede medlemmer, der selv giver et nap med til mange af byens store arrangementer. Det har de gjort siden april med hjælp fra stifter af foreningen Poul Erik Petersen. 

Fredag eftermiddag var der prisoverrækkelse i Seniorhuset med taler, musik og pindemadder, og her var Poul Erik Petersen stolt og beæret over at modtage hæderen og skulpturen af Jens Galschiøt, der fulgte med. 

- Det er jo det rene vanvid. Vi vandt jo også Kickstarter prisen forleden, sagde han, og skyndte sig at dele æren med bestyrelsen og hele foreningen med godt 40 medlemmer. 

- I er energiske, ivrige og gode, når vi er ude sammen, sagde han. 

Ideen til Team U-Frivillig fik Poul Erik Petersen, da han skulle på pension efter 43 års arbejde inden for "systemet," som han kalder det. 

- Jeg skulle jo finde noget at give mig til, og det skulle ikke være at klippe hæk og slå græs. Så det blev team U-Frivillig. Nu har jeg en masse sjov, og en forbandet høj hæk, grinede han. 

Formålet med foreningen er, at få handicappede ud og lave noget, der styrker deres selvtillid og giver dem en inkluderende rolle i det omgivende samfund. 

- Det handler om at komme ud og opleve nogle nye områder, snakke med nogle andre mennesker og være synlig. Det giver selvværd, og de handicappede er en god og stabil arbejdskraft og vi har det smadderhyggeligt, lød forklaringen fra Poul Erik Petersen. 

Ved prisoverrækkelsen præsenterede ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen de tre nominerede og udnævne vinderen, Poul Erik Petersen, som fik en til lejligheden specieldesignet skulptur af Jens Galschiøt overrakt af borgmesteren.
Foto:Yilmaz Polat
Ved prisoverrækkelsen præsenterede ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen de tre nominerede og udnævne vinderen, Poul Erik Petersen, som fik en til lejligheden specieldesignet skulptur af Jens Galschiøt overrakt af borgmesteren. Foto:Yilmaz Polat

Alle er vindere

Det var borgmester Peter Rahbæk Juel, der overrakte prisen til Poul Erik Petersen, og der var taler af både borgmesteren og ældre- og handicaprådmand Brian Skov Nielsen. 

- Alle de tre nominerede er vindere i dag. Frivillighed er mange ting og handicappede kan lige så vel bidrage til fællesskabet i byen, som alle andre. Prisen her viser, at alle kan noget, og prisen går til en, der sørger for at alle får lov, lød det fra rådmanden, der også roste de to andre nominerede til Handicapprisen 2017.

En af de andre kandidater til prisen var Annette Hansen, der trods sit eget handicap hækler tæpper til de for tidligt fødte børn på OUH's afdeling H1. 

Hun tog nederlaget med et smil. 

- Det er dejligt at være nomineret, og jeg er ikke ked af, at jeg ikke fik prisen denne gang. Det tager jeg som det kommer, sagde hun. 

Også Thomas Nielsen, der hver anden lørdag organiserer løb med beboerne på bostedet Munkehatten var glad for at være med til prisfesten. 

- Jeg anede faktisk slet ikke, at der fandtes sådan en pris, før jeg blev indbudt. Jeg er meget glad for at være nomineret, sagde han. 

Årets handicappris blev fredag uddelt i Odense. Vinderen blev Poul Erik Petersen, der har startet Team U-Frivillig, der hjælper til ved mange af byens events. Med prisen følger en skulptur af Jens Galschiøt overrakt af borgmesteren.
Foto:Yilmaz Polat
Årets handicappris blev fredag uddelt i Odense. Vinderen blev Poul Erik Petersen, der har startet Team U-Frivillig, der hjælper til ved mange af byens events. Med prisen følger en skulptur af Jens Galschiøt overrakt af borgmesteren. Foto:Yilmaz Polat
Annette Hansen hækler tæpper til de for tidligt fødte børn på OUH's afdeling H1. Her snakker hun med rådmand Brian Skov Nielsen om sit arbejde. Annette Hansen var en af tre nominerede til årets handicappris. 
Foto:Yilmaz Polat
Annette Hansen hækler tæpper til de for tidligt fødte børn på OUH's afdeling H1. Her snakker hun med rådmand Brian Skov Nielsen om sit arbejde. Annette Hansen var en af tre nominerede til årets handicappris. Foto:Yilmaz Polat

Team U-frivillig løb med handicap-prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce