Taxachauffør vandt over politiet

Claus Hvidtfeldt har bevist, at det kan betale sig at tage bødesager i egen hånd. Forleden vandt han i retten over poltiet, så en bøde på 2500 kroner og en betinget frakendelse hans kørekort i stedet blev til en bøde på kun 1000 kroner.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Taxachauffør vandt over politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan betale sig at stille spørgsmålstegn ved sin fartbøde.

Det beviste den 37-årige taxachauffør Claus Hvidtfeldt, da han forleden fik rettens ord for, at politiet havde sjusket med fartmålingen. Det skriver Fyens Stiftstidende mandag.

I februar blev han, mens han kørte for Odense Mini Taxa, fanget i politiets fartkontrol på Albanigade.

Mere end 80 kilometer i timen målte de ham til at køre på en strækning, hvor det maksimalt er tilladt at køre 50. Og derfor blev det dengang til en bøde på 2500 kroner, en betinget frakendelse af kørekortet og en ny teori- og køreprøve.

Men den straf havde Claus Hvidtfeldt ikke tænkt sig at finde sig i.

Han vidste nemlig, at han havde sat fartpiloten til 63 kilometer i timen, så han søgte aktindsigt i politiets manualer og fandt ud af, at de to betjente fra det almindelige beredskab havde indstillet fartmåleren forkert den nat, han blev taget.

Med manualen i hånden gik han rettens vej og fik medhold. Dommeren underkendte politiets måde at justere radarudstyret på og reducerede Claus Hvidtfeldts første straf til en bøde på 1000 kroner.

- Der er altså væsentlig forskel på, om jeg blev dømt for det ene eller det andet, siger Claus Hvidtfeldt til Fyens Stifstidende.

Læs mere i avisen mandag.

Taxachauffør vandt over politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce