Tatovører blev afpresset: Efter 14 måneder kommer sagen for landsretten

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og Lars Pedersen, formand for Professionelle Danske Tatovører, fulgte byretssagen nøje, hvor tre Black Army-medlemmer blev dømt for trusler og afpresning. Arkivfoto: Lasse Hansen

Tatovører blev afpresset: Efter 14 måneder kommer sagen for landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag og fredag i denne uge står tre tidligere medlemmer af Black Army igen i retten - denne gang i landsretten, hvor de er tiltalt for trusler og afpresning af tatovører i Odense.

14 måneder efter, at tre tatovører i Nørregade i Odense blev truet og afpresset af tre tidligere medlemmer af Black Army kommer sagen nu endelig for Østre Landsret.

Det sker torsdag og fredag i denne uge, hvor de tre tidligere bandemedlemmer er tiltalt for i februar 2017 at have opsøgt tatovørerne og bedt om at give en såkaldt donation til den kriminelle bandegruppering.

I stedet for en donation gik tatovørerne til politiet, og der blev rejst sigtelse og senere tiltale, og i april 2017 faldt der dom til de tre bandemedlemmer.

De blev idømt henholdsvis seks, syv og otte måneders fængsel, og sagen skulle have været for Østre Landsret i december. Det kom den også, men måtte aflyses, fordi en af de tiltalte var blevet så syg, at vedkommende ikke kunne møde op.

Retten kom med 14 forskellige datoer i februar og marts, men det var umuligt at finde bare én dato, hvor de tre forsvarere og en bistandsadvokat alle kunne møde op.

Derfor blev den 5. april den først mulige dato - altså omkring 14 måneder efter, at truslerne og afpresningen havde fundet sted, og cirka et år efter byrettens dom.

Til kamp mod banderne

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), var allerede under byretssagen med for at bakke op om tatovørerne, og det var én af de sager om kriminelle bandegrupperingers trusler og afpresninger af såkaldte beskyttelsespenge, som fik Odense Kommune til at arrangere stormøder i kampen mod banderne.

Det er et initiativ, som stadig fortsætter fra kommunens side sammen med Fyns Politi, boligforeninger og forretningsdrivende i byens centrum.

Også trusler og afpresning af socialt udsatte og hjemløse var med til at sætte gang i kampen mod banderne.

Dom på fredag

Bandegrupperingen Black Army nedlagde i 2017 sig selv ved først at smide vestene, dernæst lukke sit klubhus på Nyborgvej i Odense, og for til sidst at opløse sig selv.

Trusler og afpresning var også med til at få regeringen til at vedtage en bandepakke 3 med støtte fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Retssagen begynder torsdag i Østre Landsret, og der ventes dom fredag.

Tatovører blev afpresset: Efter 14 måneder kommer sagen for landsretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce