Overskudsvarme fra jernstøberiet Tasso omdannes snart til fjernvarme

Et varmeforbrug, der svarer til opvarmning af 175 parcelhuse, vil inden længe blive skaffet via overskudsvarme fra jernstøberiet Tasso i frederiksgade i Odense.

- Ved at udnytte overskudsvarme til fjernvarme, undgår vi, at store energimængder går tabt. Vi sparer dermed på ressourcerne og skåner miljøet. Dette er helt i tråd med både Fjernvarme Fyns og Tassos miljøpolitik. Størstedelen af de råvarer, som Tasso bruger i produktionen er genbrugsskrot, og udnyttelse af overskudsvarme fra støbejernsproduktionen kommer således i en naturlig forlængelse af Tassos grønne tankegang, skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

- Projektet er godt for miljøet. I dag forsvinder overskudsvarmen fra køling af procesvand som damp ovenud af vores to køletårne. Når overskudsvarmen udnyttes i fjernvarmenettet, og køletårnene stoppes, sparer vi årligt 5.600.000 liter vand, fortæller Bjarne Faurbye, teknisk chef ved Tasso.

Fjernvarme Fyn udnytter for eksempel også overskudsvarme fra Glud & Marstrand. Der er også en aftale med virksomheden Kims i Søndersø på vej.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.