Talsmand for tatovører: Dom for afpresning kan få flere til at stå frem

Da Lars Pedersen (tv) som talsmand for tatovørerne i Odense stod frem og fortalte om afpresning, førte det til flere borgermøder i byen og også dette møde med borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen. Foto: Yilmaz Polat

Talsmand for tatovører: Dom for afpresning kan få flere til at stå frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsretten stadfæstede torsdag byrettens dom over tre tidligere Black Army-medlemmer. De tre mænd fik mellem seks og otte måneders fængsel for afpresning af en tatovør, og dommen kan få flere - i alle brancher - til at stå frem, mener talsmand for tatovørerne i Odense.

Torsdag faldt den endelige afgørelse i sagen om Black Armys afpresning af en tatovør i Odense. Tre mænd blev, som i byretten, straffet med fængsel i seks, syv og otte måneders fængsel.

Lars Pedersen fra Elektrisk Tatovering har været talsmand for de odenseanske tatovører i forbindelse med sagerne om afpresning, og han er glad for, at der nu er sat juridisk punktum i sagen, som blev udskudt i december på grund af sygdom hos en tiltalt.

- Det er rart, at byretten og landsretten var enige. Selve dommen og straffene har jeg ikke nogen holdning til, siger Lars Pedersen, der fra tilhørerpladserne så tatovørerne vidne endnu en gang.

- Det var virkelig hårdt at høre, hvordan tatovørerne har haft det, og hvor hårdt det har påvirket dem. Det er ikke rart. Det er sådan noget, der ikke må ske, og som, man ikke tror, sker i Danmark. Men det gør det, siger han.

Man kan se, det nytter

Der skulle være fire andre tatovører i Odense, der også har oplevet afpresning. Kan dommen i dag få flere til at politianmelde?

- Hvis det sker igen - og det er jeg ikke i tvivl om, at det gør - kan man måske være heldig, at det her er med til, at flere tør stå frem, fordi man kan se, at det nytter noget. I alle brancher.

De tre forsvarere begærede sagen hjemvist til at gå om i byretten, fordi de mente, at borgmester Peter Rahbæk Juel (S) kunne have påvirket dommerne med sine udtalelser til pressen. Dagen før dommen i april sidste år sagde han til TV2 Fyn, at han følte sig sikker på, at de tre mænd ville blive dømt. En hjemvisning ville have været forfærdelig, mener Lars Pedersen, der er formand for Danske Professionelle Tatovører.

- Det havde været det værste, der overhovedet kunne ske. Så havde sagen måske varet to år. Jeg mener ikke, Peter (Rahbæk Juel, red.) har gjort noget forkert. Det kan godt være, han er bykonge, som Mette Grith Stage sagde. Men ikke mere, end at han hjælper byen. Alle har stået sammen, også politiet og SSP, og så har der selvfølgelig også været politikere inde over. Jeg er sikker på, at det ikke påvirker dommerne her i Danmark.

Du har haft en fremtrædende rolle som talsmand. Vil du være lidt mere anonym nu?

- Det håber jeg da. Man kunne håbe, at man ikke får mig at se igen i offentligheden, fordi der ikke kommer flere sager.

Talsmand for tatovører: Dom for afpresning kan få flere til at stå frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce