Nyt projekt skal finde talenter med anden etnisk baggrund end dansk

I det danske musikmiljø er der forbløffende få danskere med anden etnisk baggrund end dansk, der søger ind på konservatorierne og musikskolerne. Mønsteret går igen på landets spillesteder.

Men det bliver der nu gjort noget ved.

Derfor: har du anden etnisk baggrund end dansk og har du evner i den musikalske verden, så bør du skrive dig datoen lørdag 2. november bag øret. Fra 12 til 16 er der audition på adressen Vollsmose Allé 18 i Vollsmose. Det sker i forbindelse med det nye "Projekt Grænseløs", som vil give talentfulde danskere med anden etnisk baggrund end dansk chancen for at prøve sit talent af sammen med professionelle musikere på en række spillesteder i Danmark.

Foruden auditionen i Odense leder projektet også efter talenter i København, Aarhus og Aalborg.

Fantastisk initiativ

Mentor for projektet er den palæstinensisk fødte komponist Bilal Irshed.

- Det er et fantastisk initiativ, hvor talentfulde indvandrere endelig får mulighed for at udvikle og bruge deres musikalske kunnen på et højt og professionelt niveau. Jeg tror virkelig, at projektet vil have en positiv indflydelse på den danske musikscene, siger han i en pressemeddelelse.

Projektet - der løber over to år - støttes af Statens Kunstråd og er et samarbejde mellem DSI Swinging Europe og Jazz Danmark.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.