Tak til Madsen: Du hjalp mig ind i det danske samfund


Tak til Madsen: Du hjalp mig ind i det danske samfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Et besøg hos det store gartneri PKM i det nordlige Odense var et af de vigtigste ærinder for Nader Mosen, da han i onsdags fejrede sine første 20 år i Danmark.

- Jeg vil give Kristian Madsen en gave, fordi han både var min og min kones første arbejdsgiver i Danmark. Han gav os håb om, at vi kunne komme ind på det danske arbejdsmarked, og det er løsningen for enhver flygtning eller indvandrer, som gerne vil integreres, siger Nader Mosen.

Stiftstidende var med, da han sagde tak med både vin og et såkaldt pengetræ til Kristian Madsen.

- Du har været en god arbejdsgiver for mig og min kone, og jeg er taknemmelig. Den første arbejdsplads er noget man husker, sagde Nader Mosen, mens han overrakte sine gaver.

Arbejde med et smil

Selv om ansættelsesforholdet ligger næsten 20 år tilba- ge, havde Kristian Madsen ingen problemer med at huske Nader Mosen, som arbejdede i syv måneder, før han fik job som pædagogmedhjælper i Ragnarok i Vollsmose.

- Jeg husker Nader og hans kone Zahra som utroligt søde, utroligt smilende og meget ærlige mennesker. De gik på med krum hals, og der var aldrig nogen surhed. Deres holdning var:Vi gør, hvad vi bliver bedt om, og vi gør det med et smil. Visse danskere og udlændinge vil i stedet spørge:Hvorfor det? Er det meningsfyldt?

Kristian Madsen har typisk 20-35 ansatte med en anden etnisk baggrund end dansk.

- Det er vigtigt, at vi i Danmark stiller nogle krav til dem og giver dem nogle muligheder i stedet for blot at give dem pengene. Det er umenneskeligt, siger Kristian Madsen.

Lærte nye sider af DK

Nader Mosens kone, Zahra Dashti mener, at det blev helt afgørende for den vellykkede integration, at hun og hendes mand lynhurtigt kom ud på arbejdsmarkedet:

- På den måde lærte vi Danmark at kende på en helt anden måde, og vi blev langt bedre til sproget. Samtidigt gav det livsglæde at komme ud og lave noget og at tjene sine egne penge. Og så fandt vi snart ud af, at det ikke var farligt, at vi og danskerne var forskellige, fortæller hun.

En vigtig sidegevinst var at se en anden side af Danmark end Vollsmose.

- Vi troede, at danskerne var sådan, som vi oplevede dem i Vollsmose. At de sad på bænkene og drak, mens børnene daskede rundt. Men vi fik hurtigt et andet og mere nuanceret syn på danskerne ved at komme ud på arbejdsmarkedet, siger Zahra Dashti.

Tak til Madsen: Du hjalp mig ind i det danske samfund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce