Tænk på ofrene og vidnerne


Tænk på ofrene og vidnerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da to brødre på henholdsvis 16 og 20 år, efter en tre dage lang retssag i byretten i Odense onsdag, blev dømt for at have misbrugt deres dengang 12-årige stedsøster seksuelt, sad både brødre, mor, far, stedmor og stedfar samt pigens nære familie side om side i venterummene på domhuset i Albanigade.

For selv om der er sket meget med den måde, vi straffer folk på, siden det trefløjede domhus blev indviet i 1921, så virker det nærmest som om, udviklingen af selve domhuset har stået stille siden indvielsen. Som den i øvrigt har gjort i en stor del af de øvrige danske retsbygninger.

Domhuset i Odense blev ganske vist moderniseret med friske farver og ny kunst på væggene i 2001, men når det kommer til at honorere moderne krav til afvikling af straffesager mangler meget.

I dagens avis kan man på disse sider læse, at retspræsident ved retten i Odense, Henrik Agersnap, og hans folk vil forsøge at gøre tingene bedre i de rammer, man har, men det vil uanset indsatsen aldrig blive helt godt nok.

For så længe rammerne ikke er i orden, så kan man ikke forlange af personalet på domhuset, at de skal kunne trylle forhold frem, der ikke er.

For der er hverken lokaler, hvor forsvarer og sigtede/tiltalte kan tale sammen inden retsmøderne, eller lokaler hvor nervøse vidner eller måske forurettede som den nu 13-årige pige kan opholde sig, så de undgår at stå ansigt til ansigt med dem, der har overfaldet dem.

Den egentlige årsag til problemet må ligge på Christiansborg, hvor skiftende politikere i årevis har kappedes om at have den hårdeste kurs over for kriminelle.

Men hvad med alle de andre. Ofrene og de mennesker der hver dag året rundt troligt møder op i danske retssale for at kaste lys over straffesagerne.

Dem er der tilsyneladende ingen, der har tænkt på, da man lavede retskredsreformen.

Måske var det på tide at andre politikere end Peter Brixtofte besøgte landets retsbygninger. For hvis ikke ofrene og vidnerne vil stille op, så kan det blive meget svært at få fældet alle de domme, som politikerne så frygtelig gerne vil have.

Tænk på ofrene og vidnerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce