Tænk kreativt om H.C. Andersen og vind 10.000 kr.

Kreativitet bliver efterspurgt i konkurrencen, "De Eventyrlige Lege".

Tænk kreativt om H.C. Andersen og vind 10.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever på skoler og ungdomsuddannelser kan deltage i kreativ H.C. Andersen-konkurrence og vinde 10.000 kr. til klassekassen.

Cirka midtvejs i årets udgave af H.C. Andersen Festivals - helt præcis torsdag den 23. august - vil nogle fynske elever bliver glade. De vil nemlig blive kåret som vindere af en konkurrence kaldet "De Eventyrlige Lege" med 10.000 kroner i førstepræmie.

Konkurrencen er delt i to: For skoleelever (7.-10. klasse) og for ungdomsuddannelser. Der vil blive kåret en vinder i begge kategorier, som altså belønnes med 10.000 kroner hver. Der er også anden- og tredjepræmier i begge kategorier på 7000 og 5000 kroner.

Konkurrencen går i al sin enkelhed ud på at levere en kreativ nytænkning af eventyret "Den Grimme Ælling". Det være sig i form af film, musik, dans, tekster, malerier, skulpturer eller noget helt syvende.

Det er H.C. Andersen Fonden og H.C. Andersen Festivals, der står bag konkurrencen, og for fondens vedkommende er "De Eventyrlige Lege" et udtryk for, at man ud over de to andre hovedspor for Andersen-satsningen, forskning og turisme, har uddannelse som et tredje hovedspor.

Sådan kan I deltage
Konkurrencen "De Eventyrlige Lege" er for 7.-10.-klasser og for alle ungdomsuddannelser.Man kan deltage med film, musik, dans, drama (længde: max 3 minutter pr. bidrag).

Tekster - noveller, eventyr, digte, fortællinger, essays mv. (længde: max tre normalsider pr. bidrag).

Billeder og fotos, skulpturer, tegninger, klip og malerier.

Sidste frist for indsendelse af projekter er mandag 9. april 2018. Man kan sende billeder, film og tekster til eventyrligelege@sdu.dk.

Film skal uploades på Youtube, og linket til filmen skal vedlægges mailen. Billedkunst og skulpturer sendes til H.C. Andersen Fonden/Uddannelse, Albani Torv 6, 5000 Odense C.

Fornavn og efternavn på bidragyderne samt navn på klasse og skole skal fremgå af indsendelsen. Alle bidragydere belønnes med H.C. Andersen Fondens eventyrnål.

Læs mere om konkurrencen på http://hcandersen.org/da/uddannelse/eventyrligelege/.
Rikke Mouritsen, Karin-Ann Madsen og Jens Thodberg Bertelsen er generalstaben bag
Rikke Mouritsen, Karin-Ann Madsen og Jens Thodberg Bertelsen er generalstaben bag "De Eventyrlige Lege". Foto: Jesper Mads Eriksen

Børnene skal med

Kreativiteten - fantasien og skabertrangen - er noget af det, som kendetegnede Andersen, og som også er nøgleord i H.C. Andersen Fondens undervisningssatsning. Der har været holdt to symposier om, hvordan HCA og hans værdier kan blive en mere integreret del af undervisningen og en af deltagerne hedder Rikke Mouritsen. Hun er dansklærer på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, og det var hende, der fik idéen til konkurrencen.

- Mange siger noget klogt om H.C. Andersen, men vi mangler at få børnene med, siger Rikke Mouritsen, der fandt inspiration, da hun med den ældste klasse på balletskolen deltog i - og vandt - en landsdækkende skolekonkurrence, "Bryd tavsheden", om kærestevold.

Sammen med tidligere gymnasielærer på Odense Katedralskole, Karin-Ann Madsen, der har undervist i dansk, filosofi og psykologi, er Rikke Mouritsen en slags tovholder for konkurrencen. Der altså foregår i H.C. Andersen Fondens regi, hvor tidligere rektor på Katedralskolen, Jens Thodberg Bertelsen leder fondens undervisningssatsning.

Initiativtagerne håber og tror, at deltagerne i konkurrencen vil se på Andersen og "Den Grimme Ælling" med nye, friske øjne og ikke bare overtage forældrenes og lærernes tolkninger af det kendte eventyr.

Frist til 9. april

Det er skolernes ældste klasser samt alle former for ungdomsuddannelser, der kan deltage med kreative fortolkninger af eventyret om ællingen, der blev til en smuk svane.

Der er frist 9. april med at indsende bidrag, og 1. maj udvælges de tre finalister i hver af de to kategorier. Det er også tanken, at alle bidrag udstilles på Magasinet under H.C. Andersen Festivals.

Hvor mange klasser og uddannelser, der kommer til at deltage, ved initiativtagerne ikke noget om, men håbet er, at konkurrencen, som i første omgang er for fynske elever, er kommet for at blive og med tiden kan blive landsdækkende.

Når H.C. Andersen Fonden har fået overblik over antallet af deltagere, udvælges en dommerkomité.

Tænk kreativt om H.C. Andersen og vind 10.000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce