TEDxOdense er så godt som udsolgt

Dagens vært ved TEDxOdense er Barnabas Wetton fra Designskolen i Kolding. Han introducerer de 15 kendte talere og den hemmelige gæst, der først bliver afsløret på selve dagen. Arkivfoto: Michael Nørgaard

TEDxOdense er så godt som udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

550 mennesker indtager Odense Teater lørdag den 14. april, når TEDxOdense for anden gang løber over scenen. Der er under 20 billetter tilbage, så er alt udsolgt. Temaet er "min anden side".

Den ene tilbyder tilhørerne en tur til den anden side af sindet. Den anden vil gøre folk opmærksomme på de fordomme, de har, når de lytter til en person, der taler engelsk med accent.

Fælles for de to talere, Mikkel Gundersen og Heather Hansen, er, at de vil tale ud fra overskriften "min anden side", som er det overordnede tema til årets TEDxOdense-konference lørdag på Odense Teater.

Heather Hansen, grundlægger og direktør i Global Speech Academy, beskæftiger sig med global kommunikation i erhvervslivet, som typisk foregår på engelsk. I dag er der fem gange så mange mennesker, som har lært sig engelsk som andetsprog sammenlignet med dem, der taler det naturligt. Og derfor er der en kakofoni af dialekter - og et hav af fordomme, som har sin rod i måden, vi taler på, ikke hvad vi siger.

- Mange, der er vokset op med at tale engelsk, bedømmer andre folk på, hvordan deres engelske lyder. Vi prøver at få folk til at tilpasse sig os, som jo er en minoritet, i stedet for at acceptere den måde, andre bruger engelsk på - og at de ændrer måden, vi bruger engelsk på i global business, siger Heather Hansen over telefonen.

- Min TEDxTalk handler om at tale dårligt engelsk perfekt, sat lidt på spidsen. At vi skal acceptere, at det engelsk, vi hører på globalt niveau, ikke altid vil være perfekt. Vi lyder alle sammen forskelligt, og vores accent er en del af vores identitet og kultur. Ved at acceptere de forskelle i stedet for at skjule dem, kan vi opnå meget mere, siger hun.

Dagens program
TED Talks er populære verden over. Her taler folk passioneret om en idé, som er værd at dele. Talen må ikke vare længere end 18 minutter, ofte er der kun tre eller fem minutter til rådighed.TEDxOdense udspringer af netop TED Talks, der holdes live og streames. X står for "uafhængig organiseret" af folk, der har fået licens af moderorganisationen. Temaet for årets TEDxOdense Talk er "My other side", som 15 talere - plus en "mystery speaker" - fortæller om. Arrangementet finder sted 14. april på Odense Teater fra klokken 13 til 18.30. Billetter koster 550 kroner plus gebyr.

Talerne er: Mette Sillesen: High-Tech High-Spirits; Alexander Mathiasen: How many idiots does it take to make an Einstein?; Andreas Okholm: A power station in the sky; Katrine Pedersen: A PhonoSapien's algorithm for art; Irina Antonescu: My computer is on drugs; Kay Xander-Mellish: The privileged immigrant; Aske Kreilgaard: Surviving the jungle; Mariyah LeBerg: Who of you am I?; Uffe Madsen: Sitting with the dying; Kajsa Vala: Twilight; Heather Hansen: Two billion voices; Torben Iversen: Bringing fairy tales to life; Hardeep Dhanjal: The power to overcome; Mikkel Gundersen: Look for the broken glass og endelig Markus Engelberger (graphic recording).

Dagens vært er Barnabas Wetton fra Designskolen i Kolding. (uss)

Næsten udsolgt

Temaet om "min anden side" og rækken af talere har været så populært, at TEDxOdense er så godt som udsolgt, fortæller en af arrangørerne, Steffie Limère:

- Vi har et sted mellem 10 og 20 billetter tilbage og regner med at have udsolgt ligesom sidste år. Der er 483 pladser i Odense Teater, og dertil kommer 50 frivillige, de 16 talere og vores vært, siger hun.

En af talerne er hemmelig og bliver først afsløret på selve dagen.

Billetter, program og mere information om talerne kan findes på arrangementets hjemmeside tedxodense.com.

TEDxOdense er så godt som udsolgt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce