Bidende majkulde var forvandlet til lumre varmegrader, og det fik gang i "fødslen"

Der er et pænere overskud i den nye generation, som fredag padlede omkring i Munke Mose ved legepladsen mellem de to søer. Sidste år blev der sat fem unger i søen, men i år er svaneparret blevet velsignet med ikke færre end syv unger.

Flittige cyklister og ornitologisk interesserede personer har holdt øje med den snart legendariske svanerede, som flyder elegant på det yderste af et piletræ i den såkaldte "skøjteløber"-sø, som ligger lige ved legepladsen. De beretter samstemmende, at ungerne er blevet smidt overbord indenfor 48 timer - at regne fra 13.30-tiden fredag.

Både far og mor er i fin form efter den i øvrigt ventede familiebegivenhed, og mere forårsagtigt og romantisk kunne det dårligt blive i anlægget.

Søen har i mange år haft et fast svanepar. Dog har der været en udskiftning på den fædrene side. Hannen havde for vane at kæmpe mod sit spejlbillede, og da han fik ram på sig selv i et kældervindue, blev halsen skåret op og den stolte fugl forblødte. Men så vidt vides er moderen den samme.

Til forskel fra Odense Å er søen ikke hjemsted for "krokodiller", et lidt skræmmende øgenavn for åens konger. Gedderne. De tager mageligt en svaneunge til aftensmad. Men ingen af de store rovfisk har hidtil gjort søen usikker for fuglene.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.