Syv gode råd: Sådan hjælper du dit barn i den digitale verden

- Dit barn bruger også tid på noget, du ikke har adgang til ? for eksempel Snapchat-beskeder, Messenger-tråde og lukkede grupper på Facebook. Og dit barn har ret til det privatliv, siger psykolog Ulla Dyrløv. Men det betyder ikke, at forældre ikke skal snakke internetmobning med deres børn. Foto: PR

Syv gode råd: Sådan hjælper du dit barn i den digitale verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bland dig, husk din kritiske sans, sæt grænser og læg også selv din egen skærm væk. Forfatter og psykolog Ulla Dyrløv leverer i en ny bog gode råd til, hvordan forældre bedst tager den digitale snak med deres børn og hjælper dem uden om online-livets faldgruber.

I en ny bog med titlen "Få styr på dit barns digitale verden" giver psykolog Ulla Dyrløv - der blandt andet er kendt fra DR-programmet "Aldrig for sent" - en guide til forældre med både store og små børn.

Bogen udkom 11. oktober, og følgende syv gode råd er hentet fra bogen:

1. Sæt dig ind i dit barns digitale liv - og udforsk universet sammen)

- Uanset om det er Snapchat, Musical.ly eller Fortnite, så brug tid med dit barn på at tale om, hvad det er. De fleste børn vil være glade for interessen, og det vil forebygge ensomhed og isolation på værelset.

2. Vær kritisk over for det digitale - og lær dit barn at være det samme)

- Det virker måske absurd, men mange af de apps og hjemmesider, vi bruger dagligt, minder om spillemaskiner. Hvis noget er gratis, så betaler du med noget andet. Nemlig oplysninger om dig selv, der kan bruges af annoncører.

3. Skab klare regler om skærmtid - aldrig mere end to timers spil alene om dagen)

- Vær klar i spyttet og fastlæg et bestemt antal timers skærmtid hver dag. Tidsrummet er ikke til diskussion, men barnet kan være med til at vælge tidspunktet på dagen.

4. Drop al tv og computer om morgenen og fra en time før sengetid)

- Både børn og voksne bør pakke alle skærme væk over morgenmaden. Det samme gør sig gældende om aftenen, hvor skærmenes blå lys holder os vågne. Fælles højtlæsning er et godt alternativ.

5. Snak med dit barn om mobning på internettet og de sociale medier)

- Dit barn bruger også tid på noget, du ikke har adgang til - for eksempel Snapchat-beskeder - og dit barn har ret til det privatliv. En god måde at tage snakken om internetmobning er at se film eller serie, hvor det er del af handlingen.

6. Sæt en stopper for den grænseløse deling på sociale medier)

- Mange forældre deler billeder af deres børn - uden at få lov. Men man bør kontrollere sin trang til at dele, for barnet lærer grænserne for privatliv og deling af sine forældre.

7. Hold øje med tegn på afhængighed - for eksempel søvnproblemer, isolation og koncentrationsbesvær)

- Du bliver nødt til at tage konfrontationen med dit barn og insistere på, at skærmtiden overholdes. Det er dit ansvar, og du gør barnet en tjeneste - også når det bliver sur på dig.

Syv gode råd: Sådan hjælper du dit barn i den digitale verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce